Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Crostini di Fegatini
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="giezik" data-source="post: 29481" data-attributes="member: 209"><p>no to podaje jeden z ulubionych (tlumaczenie dzieki linn, daaawno temu {no moze nie tak dawano])</p><p>Grzanki z toskańską pastą wątróbkowa/Crostini di Fegatini</p><p>Składniki:</p><p> 60 g masła</p><p> 20 dag wątróbka z kurczaka -- może być nieco więcej, nawet 30</p><p> 1/2 kubka bulion drobiowy</p><p> 4 szt. anchois</p><p> </p><p>1. Watróbki obsmazyć w 40 g masła, kiedy nabiorą złotego koloru podlać rosołem</p><p>i dusic przez ok. 15 minut. Popieprzyć</p><p>2. Zmiksowac z anchois. Ponownie wrzucić na patelnie z resztą (20g) masła. Podgrzac,</p><p>podgrzanym "paszetem" smarować chleb.</p><p>To ogólna baza, wyśmienicie paasuje do tego szałwia i co jakiś czas pojawia się w przpeisach. Rownie dobrze można wcześniej podsmażyć odrobinę czosnku.</p><p>Warto podląć wątróbki, przed ddoaniem rosołu - białym wytrawnym winem.</p><p>Opcjonalnie miksować również kaparami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="giezik, post: 29481, member: 209"] no to podaje jeden z ulubionych (tlumaczenie dzieki linn, daaawno temu {no moze nie tak dawano]) Grzanki z toskańską pastą wątróbkowa/Crostini di Fegatini Składniki: 60 g masła 20 dag wątróbka z kurczaka -- może być nieco więcej, nawet 30 1/2 kubka bulion drobiowy 4 szt. anchois 1. Watróbki obsmazyć w 40 g masła, kiedy nabiorą złotego koloru podlać rosołem i dusic przez ok. 15 minut. Popieprzyć 2. Zmiksowac z anchois. Ponownie wrzucić na patelnie z resztą (20g) masła. Podgrzac, podgrzanym "paszetem" smarować chleb. To ogólna baza, wyśmienicie paasuje do tego szałwia i co jakiś czas pojawia się w przpeisach. Rownie dobrze można wcześniej podsmażyć odrobinę czosnku. Warto podląć wątróbki, przed ddoaniem rosołu - białym wytrawnym winem. Opcjonalnie miksować również kaparami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Crostini di Fegatini
Top
Bottom