Na tosty:
1 bagietka pokrojona na gubsze kromki
1/4 szklanka oliwy z oliwek
Peprykowa mikstura:
6 papryk - czerwona, zolta i pomaranczowa pokrojone na niewielkie czastki
2 duze cebule - posiekane na grubsza kostke
3 zabki czonsku -posiekane
1/2 lyzeczki soli
2 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzka octu z czerwonego wina
Pesto z bazylii ( mozna samemu zrobic lub kupic w sklepie)
Mikstura paprykowa :
Papryke, cebule, czosne z oliwa i sola gotujemy na niewielkim ogniu przez 20 minut, nastepnie pod przykryciem przez nastepne 20 minut az warzywa beda bardzo miekkie. Gdy gotowe dodajemy ocet i mieszamy
Kromki smarujemy oliwa z oliwek, czosnek wyciskamy albo wceramy w bagietke i wrzucamy do piekarnika na 10 minut
Na juz nie gorace kromki nakladam okolo lyzki paprykowej miksture, a na jej wierzch niecale pol lyzeczki pesto bazyliowego.
1 bagietka pokrojona na gubsze kromki
1/4 szklanka oliwy z oliwek
Peprykowa mikstura:
6 papryk - czerwona, zolta i pomaranczowa pokrojone na niewielkie czastki
2 duze cebule - posiekane na grubsza kostke
3 zabki czonsku -posiekane
1/2 lyzeczki soli
2 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzka octu z czerwonego wina
Pesto z bazylii ( mozna samemu zrobic lub kupic w sklepie)
Mikstura paprykowa :
Papryke, cebule, czosne z oliwa i sola gotujemy na niewielkim ogniu przez 20 minut, nastepnie pod przykryciem przez nastepne 20 minut az warzywa beda bardzo miekkie. Gdy gotowe dodajemy ocet i mieszamy
Kromki smarujemy oliwa z oliwek, czosnek wyciskamy albo wceramy w bagietke i wrzucamy do piekarnika na 10 minut
Na juz nie gorace kromki nakladam okolo lyzki paprykowej miksture, a na jej wierzch niecale pol lyzeczki pesto bazyliowego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: