Crostini z papryka i pesto*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Na tosty:
1 bagietka pokrojona na gubsze kromki
1/4 szklanka oliwy z oliwek

Peprykowa mikstura:
6 papryk - czerwona, zolta i pomaranczowa pokrojone na niewielkie czastki
2 duze cebule - posiekane na grubsza kostke
3 zabki czonsku -posiekane
1/2 lyzeczki soli
2 lyzki oliwy z oliwek
1 lyzka octu z czerwonego wina

Pesto z bazylii ( mozna samemu zrobic lub kupic w sklepie)

Mikstura paprykowa :
Papryke, cebule, czosne z oliwa i sola gotujemy na niewielkim ogniu przez 20 minut, nastepnie pod przykryciem przez nastepne 20 minut az warzywa beda bardzo miekkie. Gdy gotowe dodajemy ocet i mieszamy

Kromki smarujemy oliwa z oliwek, czosnek wyciskamy albo wceramy w bagietke i wrzucamy do piekarnika na 10 minut

Na juz nie gorace kromki nakladam okolo lyzki paprykowej miksture, a na jej wierzch niecale pol lyzeczki pesto bazyliowego.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy