Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Crostini z papryka i pesto*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 747549" data-attributes="member: 28"><p>Na tosty:</p><p>1 bagietka pokrojona na gubsze kromki</p><p>1/4 szklanka oliwy z oliwek</p><p></p><p>Peprykowa mikstura:</p><p>6 papryk - czerwona, zolta i pomaranczowa pokrojone na niewielkie czastki</p><p>2 duze cebule - posiekane na grubsza kostke</p><p>3 zabki czonsku -posiekane</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>2 lyzki oliwy z oliwek</p><p>1 lyzka octu z czerwonego wina</p><p></p><p>Pesto z bazylii ( mozna samemu zrobic lub kupic w sklepie)</p><p></p><p>Mikstura paprykowa :</p><p>Papryke, cebule, czosne z oliwa i sola gotujemy na niewielkim ogniu przez 20 minut, nastepnie pod przykryciem przez nastepne 20 minut az warzywa beda bardzo miekkie. Gdy gotowe dodajemy ocet i mieszamy</p><p></p><p>Kromki smarujemy oliwa z oliwek, czosnek wyciskamy albo wceramy w bagietke i wrzucamy do piekarnika na 10 minut</p><p></p><p>Na juz nie gorace kromki nakladam okolo lyzki paprykowej miksture, a na jej wierzch niecale pol lyzeczki pesto bazyliowego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 747549, member: 28"] Na tosty: 1 bagietka pokrojona na gubsze kromki 1/4 szklanka oliwy z oliwek Peprykowa mikstura: 6 papryk - czerwona, zolta i pomaranczowa pokrojone na niewielkie czastki 2 duze cebule - posiekane na grubsza kostke 3 zabki czonsku -posiekane 1/2 lyzeczki soli 2 lyzki oliwy z oliwek 1 lyzka octu z czerwonego wina Pesto z bazylii ( mozna samemu zrobic lub kupic w sklepie) Mikstura paprykowa : Papryke, cebule, czosne z oliwa i sola gotujemy na niewielkim ogniu przez 20 minut, nastepnie pod przykryciem przez nastepne 20 minut az warzywa beda bardzo miekkie. Gdy gotowe dodajemy ocet i mieszamy Kromki smarujemy oliwa z oliwek, czosnek wyciskamy albo wceramy w bagietke i wrzucamy do piekarnika na 10 minut Na juz nie gorace kromki nakladam okolo lyzki paprykowej miksture, a na jej wierzch niecale pol lyzeczki pesto bazyliowego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Crostini z papryka i pesto*
Top
Bottom