Przyznam sie bez bicia, mam ostatnio manie robienia crostini a tego przepisu strasznie balam sie wyprobowac- jakos tak dziwnie mi ten kozi ser z pomarancza wygladal
Po wyprobowaniu jednak moge szczerze powiedziec ze nie potrzebnie sie balam
22 dag sera koziego
4 soczyste pomarancze
1/4 szklanki miodu
pieprz
sok z cytryny ( niekoniecznie)
bagietka
Bagietke kroimy na plastry i wrzucamy do piekarnika na kilka m inut.
Pomarancze obieramy a nastepnie rekoma dzielimy na czastki. Usuwamy blonki pomiedzy czastkami pomarancza i sam miazsz kroimy na male kawalki. Podczas dzielenia pomaranczy na kawalki mozemy stracic duzo soku, dlatego proponowalabym to robic nad garnkiem coby nie stracic tego soku bo bedzie nam potrzebny. Miod, pomarancze i pieprz zagotowujemy, nastepnie gotujemy na malym ogniu przez okolo 10 m inut. Odstawiamy az troszke ostrygnie. Na gotowe kromki nakladam kozi ser a nastepnie na wierzch pomaranczowa miksture. Na samym koncu pieprze grubo zmielonym pieprzem.
Moja uwaga- ja daje odrobinke wiecej miodu niz w przepisie bo lubie bardziej slodki smak pomaranczy
Smacznego


22 dag sera koziego
4 soczyste pomarancze
1/4 szklanki miodu
pieprz
sok z cytryny ( niekoniecznie)
bagietka
Bagietke kroimy na plastry i wrzucamy do piekarnika na kilka m inut.
Pomarancze obieramy a nastepnie rekoma dzielimy na czastki. Usuwamy blonki pomiedzy czastkami pomarancza i sam miazsz kroimy na male kawalki. Podczas dzielenia pomaranczy na kawalki mozemy stracic duzo soku, dlatego proponowalabym to robic nad garnkiem coby nie stracic tego soku bo bedzie nam potrzebny. Miod, pomarancze i pieprz zagotowujemy, nastepnie gotujemy na malym ogniu przez okolo 10 m inut. Odstawiamy az troszke ostrygnie. Na gotowe kromki nakladam kozi ser a nastepnie na wierzch pomaranczowa miksture. Na samym koncu pieprze grubo zmielonym pieprzem.
Moja uwaga- ja daje odrobinke wiecej miodu niz w przepisie bo lubie bardziej slodki smak pomaranczy
Smacznego


Ostatnią edycję dokonał moderator: