Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Crumble ananasowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 16306" data-attributes="member: 67"><p>[/i]Kruszonka, czyli crumble ze świeżym ananasem</p><p>Grzegorz Ostrowski</p><p>składniki:</p><p>szklanka mąki pszennej</p><p>pół kostki masła - 12 dag</p><p>2 czubate łyżki cukru - najlepiej brązowego</p><p>sok z połowy cytryny</p><p>szczypta soli</p><p>raczej większy świeży ananas</p><p>dodatkowo kawałek masła do wysmarowania formy</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Ananasa obieram, przekrawam na pół, wycinam twardy rdzeń i kroję go na kawałki mniej więcej 2 cm na 2 cm.</p><p></p><p>Zimne masło siekam z mąką wymieszaną i solą - kiedy jest już w małych kawałeczkach, rozcieram je palcami, aż utworzą się grudki.</p><p></p><p>Naczynie żaroodporne (o średnicy 24-28 cm) smaruję masłem, układam w nim równomiernie ananasa, spryskuję sokiem z cytryny, następnie posypuję cukrem i kruszonką.</p><p></p><p>Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut - aż kruszonka będzie złota.</p><p></p><p>Pyszne od razu wyjęte z piekarnika z duża porcją bitej, ziemnej śmietany[/i]. </p><p></p><p><em>Robilam ten deser z osaczonego ananasa z puszki, ktorego pokroilam na kawalki i obsmazylam na patelni na 2 lyzkach miodu i odrobinie cynamonu. Reszta jak w przepisie - kruszonka, zapiekanie i bita smietana na koniec. Wszystko mozna przygotowac wczesniej, a potem tylko zapiec. Pychota!!! </em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 16306, member: 67"] [/i]Kruszonka, czyli crumble ze świeżym ananasem Grzegorz Ostrowski składniki: szklanka mąki pszennej pół kostki masła - 12 dag 2 czubate łyżki cukru - najlepiej brązowego sok z połowy cytryny szczypta soli raczej większy świeży ananas dodatkowo kawałek masła do wysmarowania formy sposób przygotowania Ananasa obieram, przekrawam na pół, wycinam twardy rdzeń i kroję go na kawałki mniej więcej 2 cm na 2 cm. Zimne masło siekam z mąką wymieszaną i solą - kiedy jest już w małych kawałeczkach, rozcieram je palcami, aż utworzą się grudki. Naczynie żaroodporne (o średnicy 24-28 cm) smaruję masłem, układam w nim równomiernie ananasa, spryskuję sokiem z cytryny, następnie posypuję cukrem i kruszonką. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut - aż kruszonka będzie złota. Pyszne od razu wyjęte z piekarnika z duża porcją bitej, ziemnej śmietany[/i]. [I]Robilam ten deser z osaczonego ananasa z puszki, ktorego pokroilam na kawalki i obsmazylam na patelni na 2 lyzkach miodu i odrobinie cynamonu. Reszta jak w przepisie - kruszonka, zapiekanie i bita smietana na koniec. Wszystko mozna przygotowac wczesniej, a potem tylko zapiec. Pychota!!! [/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Crumble ananasowy
Top
Bottom