Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Crumble z fig z lodami lawendowymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 161083" data-attributes="member: 52"><p><strong>CRUMBLE Z FIG Z LODAMI LAWENDOWYMI </strong></p><p></p><p>Kruche ciasto </p><p></p><p>200 g maki </p><p>75 g cukru pudru </p><p>75 g miekkiego masla </p><p>2 zoltka </p><p>szczypta soli </p><p>2-3 lyzki zimnej wody </p><p></p><p>Crumble </p><p>1 kg fig </p><p>110 g maki </p><p>110 g cukru z trzciny cukrowej </p><p>90 g maki migdalowej / takiej do robienia marcepanu / </p><p>90 g miekkiegio masla </p><p></p><p>- przygotowac kruche ciato przesiewajac make z cukrem uzywjac wszystkich skladnikow </p><p>- zostawic ja w chlodnym miejsc na 1 godzine </p><p>- pokryc nia blache do pieczenia / 26 cm srednicy / i upiec "in bianco" / domyslam sie, ze chodzi o pokrycie jej fasola: 10 minut z fasola i 5 minut bez niej / </p><p>- schlodzic </p><p>- przygotowac crumble tk, aby calosc miala konsystencje w grudki </p><p>- umyc figi, usunac szypulki i pokroic je na czastki </p><p>- na upieczonym ciescie ulozyc figi, posypac crumble i piec przez 30 minut w temperaturze 180çC </p><p></p><p>Lody lawendowe </p><p></p><p>400 g swiezego mleka / takiego z data waznosci do 3-5 dni / </p><p>200 smietany </p><p>175 g cukru </p><p>2 zoltka </p><p>2 lyzki kwiatow lawendy / ususzonych / </p><p>szczypta suchego rozmarynu </p><p></p><p>- zagotowac mleko ze smeitana </p><p>- zgasic ogien, dodac lawende i rozmaryn, przykryc i zostawic na 30 minut </p><p>- ubic zoltka z cukrem, dodajac zimne mleko przefiltrowane / stopniowo, struzka / </p><p>- przelozyc calosc do maszynki do lodow, zrobic lody </p><p>- cieply crumle podzielic na porcje i podawac z lyzka lodow lawendowych i kwiatami lawendy </p><p></p><p>Zrodlo: <a href="http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/07/crumble-di-fichi-con-gelato-alla.html" target="_blank">http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/07...elato-alla.html</a></p><p></p><p>Kto sprobuje, prosze o uwagi...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 161083, member: 52"] [B]CRUMBLE Z FIG Z LODAMI LAWENDOWYMI [/B] Kruche ciasto 200 g maki 75 g cukru pudru 75 g miekkiego masla 2 zoltka szczypta soli 2-3 lyzki zimnej wody Crumble 1 kg fig 110 g maki 110 g cukru z trzciny cukrowej 90 g maki migdalowej / takiej do robienia marcepanu / 90 g miekkiegio masla - przygotowac kruche ciato przesiewajac make z cukrem uzywjac wszystkich skladnikow - zostawic ja w chlodnym miejsc na 1 godzine - pokryc nia blache do pieczenia / 26 cm srednicy / i upiec "in bianco" / domyslam sie, ze chodzi o pokrycie jej fasola: 10 minut z fasola i 5 minut bez niej / - schlodzic - przygotowac crumble tk, aby calosc miala konsystencje w grudki - umyc figi, usunac szypulki i pokroic je na czastki - na upieczonym ciescie ulozyc figi, posypac crumble i piec przez 30 minut w temperaturze 180çC Lody lawendowe 400 g swiezego mleka / takiego z data waznosci do 3-5 dni / 200 smietany 175 g cukru 2 zoltka 2 lyzki kwiatow lawendy / ususzonych / szczypta suchego rozmarynu - zagotowac mleko ze smeitana - zgasic ogien, dodac lawende i rozmaryn, przykryc i zostawic na 30 minut - ubic zoltka z cukrem, dodajac zimne mleko przefiltrowane / stopniowo, struzka / - przelozyc calosc do maszynki do lodow, zrobic lody - cieply crumle podzielic na porcje i podawac z lyzka lodow lawendowych i kwiatami lawendy Zrodlo: [URL="http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/07/crumble-di-fichi-con-gelato-alla.html"]http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/07...elato-alla.html[/URL] Kto sprobuje, prosze o uwagi... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Crumble z fig z lodami lawendowymi
Top
Bottom