Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Crumble z gruszkami i zurawina
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 767573" data-attributes="member: 59"><p>Zwienczenie poszukiwan inspirowane tegorocznym Swietem Dziekczynienia znalazlam u organizacji The Distinguished Restaurants of North America. Oczywiscie musialam zrobic inaczej. Troche zdrowiej, troche &quot;na swoj smak&quot;. </p><p></p><p>1 szkl maki razowej</p><p>1 szkl brazowego cukru</p><p>3/4 szkl platkow owsianych (zwyklych, grubych, prasowanych tylko, nie mielonych)</p><p>180-200g masla </p><p></p><p>Zamieszac sypkie, wrzucic kawalki zimnego masla, posiekac, zagniesc, odstawic do lodowki. </p><p></p><p>5 dojrzalych, soczystych gruszek </p><p>3/4 szkl swiezych zurawin</p><p>2 lyzki miodu</p><p>2 lyzki maki </p><p>1/2 lyzeczki ziela angielskiego w proszku</p><p>1/4 lyzeczki imbiru</p><p>Mozna tez dac cynamon, ktory jednak przestal mnie rajcowac w owocowych ciastach jesiennych. Przypuszczam - zbyt czesto.</p><p></p><p>Gruszki obrac i pokroic w gruba kostke. Wymieszac z zurawinami i miodem. Przyprawy wymieszc z maka, oproszyc owoce wylozone w duzej formie (22X33 minimum) delikatnie wymieszac, przykryc kruszonka i piec w temp 170C (350F) 45-60min. </p><p></p><p>Zurawiny daja tzw twist - podkrecaja smak. </p><p>Ich cierpkosc swietnie przelamuje nude przeslodkich gruszek i slodkiej kruszonki. Z braku swiezych czy mrozonych probowalam dodac sos zurawinowy, ale to nie to - nastepuje potop. Mozna sprobowac suszonych, dodajac 2 lyzki soku z cytryny do owocow. </p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]57652[/ATTACH]</p><p></p><p>Troszki przypalone, bo odgrzewane.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 767573, member: 59"] Zwienczenie poszukiwan inspirowane tegorocznym Swietem Dziekczynienia znalazlam u organizacji The Distinguished Restaurants of North America. Oczywiscie musialam zrobic inaczej. Troche zdrowiej, troche "na swoj smak". 1 szkl maki razowej 1 szkl brazowego cukru 3/4 szkl platkow owsianych (zwyklych, grubych, prasowanych tylko, nie mielonych) 180-200g masla Zamieszac sypkie, wrzucic kawalki zimnego masla, posiekac, zagniesc, odstawic do lodowki. 5 dojrzalych, soczystych gruszek 3/4 szkl swiezych zurawin 2 lyzki miodu 2 lyzki maki 1/2 lyzeczki ziela angielskiego w proszku 1/4 lyzeczki imbiru Mozna tez dac cynamon, ktory jednak przestal mnie rajcowac w owocowych ciastach jesiennych. Przypuszczam - zbyt czesto. Gruszki obrac i pokroic w gruba kostke. Wymieszac z zurawinami i miodem. Przyprawy wymieszc z maka, oproszyc owoce wylozone w duzej formie (22X33 minimum) delikatnie wymieszac, przykryc kruszonka i piec w temp 170C (350F) 45-60min. Zurawiny daja tzw twist - podkrecaja smak. Ich cierpkosc swietnie przelamuje nude przeslodkich gruszek i slodkiej kruszonki. Z braku swiezych czy mrozonych probowalam dodac sos zurawinowy, ale to nie to - nastepuje potop. Mozna sprobowac suszonych, dodajac 2 lyzki soku z cytryny do owocow. [ATTACH=full]57652[/ATTACH] Troszki przypalone, bo odgrzewane. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Crumble z gruszkami i zurawina
Top
Bottom