Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CUDEŃKO
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marmak" data-source="post: 698125" data-attributes="member: 3030"><p>Podnoszę temat. Ciasto jest p-r-z-e-p-y-s-z-n-e. Dopiero niedawno znalazłam przepis i upiekłam je na spotkanie rodzinne w ostatnią niedzielę.Wydaje mi się, że znane jest także pod nazwą &quot;Beatka&quot;?. Nieistotne, najważniejsze, że proporcje składników są, według mnie, trafione (do biszkoptów można wziąć trzy czwarte szklanki cukru, jak ktoś woli mniej słodkie). Przepis na krem budyniowy - bardzo dobry(jeśli dajemy budynie z cukrem, podaną w przepisie porcję cukru nalezy zmniejszyć - ja dałam pół szklanki) Aha, budyń wydał mi się dość rzadki, więc ostatecznie wsypałam do mleka dwie torebki gotowego budyniu. Na drugi dzień krem był zwarty, lecz nie twardy. No i jeszcze jedno - ciasto jest baaardzo okazałe i wysokie. Dziękuję za przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marmak, post: 698125, member: 3030"] Podnoszę temat. Ciasto jest p-r-z-e-p-y-s-z-n-e. Dopiero niedawno znalazłam przepis i upiekłam je na spotkanie rodzinne w ostatnią niedzielę.Wydaje mi się, że znane jest także pod nazwą "Beatka"?. Nieistotne, najważniejsze, że proporcje składników są, według mnie, trafione (do biszkoptów można wziąć trzy czwarte szklanki cukru, jak ktoś woli mniej słodkie). Przepis na krem budyniowy - bardzo dobry(jeśli dajemy budynie z cukrem, podaną w przepisie porcję cukru nalezy zmniejszyć - ja dałam pół szklanki) Aha, budyń wydał mi się dość rzadki, więc ostatecznie wsypałam do mleka dwie torebki gotowego budyniu. Na drugi dzień krem był zwarty, lecz nie twardy. No i jeszcze jedno - ciasto jest baaardzo okazałe i wysokie. Dziękuję za przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CUDEŃKO
Top
Bottom