Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Cukier cytrynowy i pomarańczowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 840712" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z miesięcznika &quot;Ty i Ja&quot;. Wykonanie jest banalnie proste, a wygoda w używaniu duża. Nie będę podawała dokładnej ilości składników, ponieważ każdy może zrobić ile chce. </p><p></p><p>Cytryny i pomarańcze przed obraniem dokładnie umyć i osuszyć. Następnie otrzeć skórkę na drobnej tarce, cienko, tylko samą żółtą względnie pomarańczową. Otartą skórkę zmieszać z cukrem (drobny kryształ) w proporcji 1 łyżeczka otartej skórki na 5 łyżeczek cukru. Nakładać do małych słoiczków i dobrze ubić. Przechowywać w bardzo szczelnie zamkniętych słoiczkach w ciemnym miejscu. Świetny, niezastąpiony dodatek do wielu ciast, zwłaszcza ciasteczek kruchych, którym nadaje osobistą &quot;ciepłą&quot; nutę. Wymaga, przy znakomitym efekcie, znacznie mniej zachodu niż smażenie skórek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 840712, member: 10341"] Przepis pochodzi z miesięcznika "Ty i Ja". Wykonanie jest banalnie proste, a wygoda w używaniu duża. Nie będę podawała dokładnej ilości składników, ponieważ każdy może zrobić ile chce. Cytryny i pomarańcze przed obraniem dokładnie umyć i osuszyć. Następnie otrzeć skórkę na drobnej tarce, cienko, tylko samą żółtą względnie pomarańczową. Otartą skórkę zmieszać z cukrem (drobny kryształ) w proporcji 1 łyżeczka otartej skórki na 5 łyżeczek cukru. Nakładać do małych słoiczków i dobrze ubić. Przechowywać w bardzo szczelnie zamkniętych słoiczkach w ciemnym miejscu. Świetny, niezastąpiony dodatek do wielu ciast, zwłaszcza ciasteczek kruchych, którym nadaje osobistą "ciepłą" nutę. Wymaga, przy znakomitym efekcie, znacznie mniej zachodu niż smażenie skórek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Cukier cytrynowy i pomarańczowy
Top
Bottom