Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Cukierki śmietankowe (krówki)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 115837" data-attributes="member: 108"><p>Cukierki śmietankowe</p><p></p><p>Podobne do krówek, tylko kruchutkie, delikatne.</p><p></p><p>1 szklanka słodkiej śmietanki 18%</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 szklanka zmielonych na proszek herbatników (8-9 paczuszek herbatników be-be po 16 g każda)</p><p>1 czubata łyżeczka cukru waniliowego</p><p>1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej, inki, nesquika lub kakao</p><p></p><p>Podgrzać śmietankę z cukrem do rozpuszczenia. Gotować 20 minut mieszając (lubi kipieć), aż troszkę zgęstnieje, ale nie aż do konsystencji syropu.</p><p>Cukier waniliowy wymieszać z kawą, rozprowadzić niewielką ilością śmietanki, wlać do garnka, wymieszać. Wsypać mielone herbatniki, wymieszać, nakładać łyżeczką do foremek wyłożonych folią aluminiową (trzeba to zrobić szybko, bo stygnąc tężeje), można też układać kopczyki masy na rozłożonej na desce folii aluminiowej. Schłodzić (najszybciej w lodówce) i przesuszyć.</p><p></p><p>Jeśli wychodzą zbyt płynne, trzeba dodać więcej herbatników.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 115837, member: 108"] Cukierki śmietankowe Podobne do krówek, tylko kruchutkie, delikatne. 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 1 szklanka cukru 1 szklanka zmielonych na proszek herbatników (8-9 paczuszek herbatników be-be po 16 g każda) 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej, inki, nesquika lub kakao Podgrzać śmietankę z cukrem do rozpuszczenia. Gotować 20 minut mieszając (lubi kipieć), aż troszkę zgęstnieje, ale nie aż do konsystencji syropu. Cukier waniliowy wymieszać z kawą, rozprowadzić niewielką ilością śmietanki, wlać do garnka, wymieszać. Wsypać mielone herbatniki, wymieszać, nakładać łyżeczką do foremek wyłożonych folią aluminiową (trzeba to zrobić szybko, bo stygnąc tężeje), można też układać kopczyki masy na rozłożonej na desce folii aluminiowej. Schłodzić (najszybciej w lodówce) i przesuszyć. Jeśli wychodzą zbyt płynne, trzeba dodać więcej herbatników. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Cukierki śmietankowe (krówki)
Top
Bottom