- Lis 21, 2008
- 560
- 0
- 0
1 - 2 cukinie (zależnie od wielkości)
Składniki nadzienia:
- 10 dkg ugotowanej kiełbasy (dałam podwawelską)
- 12 dkg koziego sera
- 12 dkg startego sera mozzarella (u mnie w kulkach)
- 2 szklanki posiekanych pomidorów
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- starty parmezan do posypania (dodałam goudy)
Składniki nadzienia wymieszać.
Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć i napełnić nadzieniem, posypać serem.
Ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekać ok. 30 minut w temp. 160°C.

Składniki nadzienia:
- 10 dkg ugotowanej kiełbasy (dałam podwawelską)
- 12 dkg koziego sera
- 12 dkg startego sera mozzarella (u mnie w kulkach)
- 2 szklanki posiekanych pomidorów
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- starty parmezan do posypania (dodałam goudy)
Składniki nadzienia wymieszać.
Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć i napełnić nadzieniem, posypać serem.
Ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekać ok. 30 minut w temp. 160°C.
