Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Cukinia nadziana warzywami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1017500" data-attributes="member: 2755"><p>2 duże cukinie</p><p>2 średnie cebule</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 czerwona papryka</p><p>5 pomidorów</p><p>1 puszka czerwonej fasoli</p><p>2 pikantne papryczki</p><p>świeże zioła (u mnie: tymianek, oregano)</p><p>0.5 szklanki ryżu</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p></p><p>Ryż gotujemy na sypko. Z czerwonej papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę bez usuwania pestek. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy drobno. Zioła i papryczki drobno siekamy. Fasolę odsączamy. Cukinię przekrawamy na pół wzdłuż, wydrążamy pestki i solimy wnętrze. Odstawiamy na 20 minut wydrążeniem do dołu, po czym dokładnie płuczemy i osuszamy.</p><p></p><p>Cebulę z czosnkiem podsmażamy na rozgrzanej oliwie do zeszklenia. Następnie mieszamy z ryżem, papryką, fasolą i pomidorami. Następnie całość mieszamy z posiekanymi ziołami i papryczkami. Tak otrzymanym farszem nadziewamy cukiniowe łódeczki. Zapiekamy w 180 stopniach przez ok. 35 minut.</p><p></p><p>Przed upieczeniem:</p><p>[ATTACH=full]55800[/ATTACH]</p><p></p><p>Po upieczeniu:</p><p>[ATTACH=full]55801[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1017500, member: 2755"] 2 duże cukinie 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 5 pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 2 pikantne papryczki świeże zioła (u mnie: tymianek, oregano) 0.5 szklanki ryżu 2 łyżki oliwy z oliwek Ryż gotujemy na sypko. Z czerwonej papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę bez usuwania pestek. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy drobno. Zioła i papryczki drobno siekamy. Fasolę odsączamy. Cukinię przekrawamy na pół wzdłuż, wydrążamy pestki i solimy wnętrze. Odstawiamy na 20 minut wydrążeniem do dołu, po czym dokładnie płuczemy i osuszamy. Cebulę z czosnkiem podsmażamy na rozgrzanej oliwie do zeszklenia. Następnie mieszamy z ryżem, papryką, fasolą i pomidorami. Następnie całość mieszamy z posiekanymi ziołami i papryczkami. Tak otrzymanym farszem nadziewamy cukiniowe łódeczki. Zapiekamy w 180 stopniach przez ok. 35 minut. Przed upieczeniem: [ATTACH=full]55800[/ATTACH] Po upieczeniu: [ATTACH=full]55801[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Cukinia nadziana warzywami
Top
Bottom