Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Cukinia w occie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wika" data-source="post: 1458527" data-attributes="member: 1903"><p>Przepis dostałam od Ewy - sąsiadki mojej siostry. Wyrób gotowy musi trochę postać - tak ze dwa miesiące najlepiej, otwarta krótko po przygotowaniu nie jest taka smaczna.</p><p> </p><p>5 kg cukinii lub ogórków</p><p>1kg cebuli</p><p>1 kg cukru</p><p>1/2 l octu 10%</p><p>1 płaska łyżka soli</p><p>3 łyżki delikatu do mięs, pieprzu ziołowego lub innej przyprawy aromatycznej</p><p></p><p>Cukinię kroimy w plastry, cebulę pokroiłam w cieniutkie krążki. Wrzucamy w miskę posypujemy cukrem, solą, przyprawami i polewamy octem. Mieszamy i zostawiamy na co najmniej 4 godziny - można na noc. Następnie wkładamy do słoiczków, zalewamy powstałym płynem.</p><p>Pasteryzujemy 10-15 minut.</p><p></p><p>Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wika, post: 1458527, member: 1903"] Przepis dostałam od Ewy - sąsiadki mojej siostry. Wyrób gotowy musi trochę postać - tak ze dwa miesiące najlepiej, otwarta krótko po przygotowaniu nie jest taka smaczna. 5 kg cukinii lub ogórków 1kg cebuli 1 kg cukru 1/2 l octu 10% 1 płaska łyżka soli 3 łyżki delikatu do mięs, pieprzu ziołowego lub innej przyprawy aromatycznej Cukinię kroimy w plastry, cebulę pokroiłam w cieniutkie krążki. Wrzucamy w miskę posypujemy cukrem, solą, przyprawami i polewamy octem. Mieszamy i zostawiamy na co najmniej 4 godziny - można na noc. Następnie wkładamy do słoiczków, zalewamy powstałym płynem. Pasteryzujemy 10-15 minut. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Cukinia w occie
Top
Bottom