Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Cukinia z agrestem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1146944" data-attributes="member: 692"><p>Obiecywalam kolejne przepisy na cukinie w miare pojawiania sie dodatkow.</p><p>Oto jest już agrest - więc cukinia z agrestem:</p><p></p><p>1 por ( tylko biała część)</p><p>6 malutkich cukinii ( wielkości ogórka gruntowego)</p><p>1 szklanka niedojrzałego agrestu</p><p>świeży tymianek ( dwie łyżki obdartych listków)</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>2 łyżki oleju z pestek winogron</p><p>2 łyżki masła</p><p>sól, pieprz, biały ocet winny</p><p></p><p>Obydwa tłuszcze rozgrzać w garnku, wsypać cienko pokrojony por, poddusić, dodać posiekany czosnek, agrest, tymianek, sól i pieprz. Jeśli nie jest wyraźnie kwaskowate podprawić octem winnym do smaku. Cukinie pokroić w kostkę wielkości agrestu. Wsypać do sosu, wymieszać, zagotować, zgasić gaz. Pozwolić dochodzić we własnym cieple.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1146944, member: 692"] Obiecywalam kolejne przepisy na cukinie w miare pojawiania sie dodatkow. Oto jest już agrest - więc cukinia z agrestem: 1 por ( tylko biała część) 6 malutkich cukinii ( wielkości ogórka gruntowego) 1 szklanka niedojrzałego agrestu świeży tymianek ( dwie łyżki obdartych listków) 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżki masła sól, pieprz, biały ocet winny Obydwa tłuszcze rozgrzać w garnku, wsypać cienko pokrojony por, poddusić, dodać posiekany czosnek, agrest, tymianek, sól i pieprz. Jeśli nie jest wyraźnie kwaskowate podprawić octem winnym do smaku. Cukinie pokroić w kostkę wielkości agrestu. Wsypać do sosu, wymieszać, zagotować, zgasić gaz. Pozwolić dochodzić we własnym cieple. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Cukinia z agrestem
Top
Bottom