Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Cukinia z imbirem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 738099" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Cukinia z imbirem</strong></p><p></p><p>Źródło przepisu - H. Szymanderska &quot;Bakłażan, cukinia, patison&quot;</p><p></p><p>1 kg młodej cukinii</p><p>1 kg cukru</p><p>1 1/2 łyżeczki drobno posiekanego świeżego imbiru</p><p>sok i otarta skórka z 1 dużej soczystej cytryny</p><p></p><p>Cukinie obrać i pokroić w półplasterki. Ułożyć w rondlu z grubym dnem, przesypując pozostałymi składnikami.</p><p>Przykryć i zostawić w chłodnym miejscu na 30 - 50 minut, po czym delikatnie wymieszać. Postawić na ogniu, gotować 5 - 7 minut, zdejmując pianę i delikatnie mieszając. Miękką przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i &quot;pasteryzować&quot; pod kocem.</p><p>Doskonała do deserów, ciast i ciasteczek. </p><p></p><p>Moje uwagi:</p><p>Zrobiłam z 2 kg cukinii, dając do nich około 1,5 kg cukru.</p><p>Imbir utarłam na tarce.</p><p>Zapowiada się bardzo smacznie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 738099, member: 1024"] [B]Cukinia z imbirem[/B] Źródło przepisu - H. Szymanderska "Bakłażan, cukinia, patison" 1 kg młodej cukinii 1 kg cukru 1 1/2 łyżeczki drobno posiekanego świeżego imbiru sok i otarta skórka z 1 dużej soczystej cytryny Cukinie obrać i pokroić w półplasterki. Ułożyć w rondlu z grubym dnem, przesypując pozostałymi składnikami. Przykryć i zostawić w chłodnym miejscu na 30 - 50 minut, po czym delikatnie wymieszać. Postawić na ogniu, gotować 5 - 7 minut, zdejmując pianę i delikatnie mieszając. Miękką przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i "pasteryzować" pod kocem. Doskonała do deserów, ciast i ciasteczek. Moje uwagi: Zrobiłam z 2 kg cukinii, dając do nich około 1,5 kg cukru. Imbir utarłam na tarce. Zapowiada się bardzo smacznie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Cukinia z imbirem
Top
Bottom