Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Cukinia z kaparami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marianna" data-source="post: 891464" data-attributes="member: 5086"><p>Pięć niewielkich cukinii, dwie cebule cukrowe, ząbek czosnku, łyżka miodu, dwie łyżki kaparów, sos sojowy, olej z oliwek, świeżo zmielony pieprz</p><p></p><p>Najpierw poddusiłam cebulę pokrojoną w piórka z rozgniecionym czosnkiem (leniwie przeciśniętym przez praskę), potem dodałam cukinię i poddusiłam pod przykryciem. Ma puścić wodę, trzeba uważać, żeby się nie przypaliła i nie zaczęła rozpadać, mozna dodać kilka łyżek wody, tak na wyczucie. Gdy cukinia była jędrna wrzuciłam resztę składnikow - sos sojowy do smaku. Doprowadziłam do wrzenia i już. Cukinia nie powinna pływać w dużej ilości sosu. soie. Smaczne jako dodatek do czegoś, ale można też jeść np. z bagietką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marianna, post: 891464, member: 5086"] Pięć niewielkich cukinii, dwie cebule cukrowe, ząbek czosnku, łyżka miodu, dwie łyżki kaparów, sos sojowy, olej z oliwek, świeżo zmielony pieprz Najpierw poddusiłam cebulę pokrojoną w piórka z rozgniecionym czosnkiem (leniwie przeciśniętym przez praskę), potem dodałam cukinię i poddusiłam pod przykryciem. Ma puścić wodę, trzeba uważać, żeby się nie przypaliła i nie zaczęła rozpadać, mozna dodać kilka łyżek wody, tak na wyczucie. Gdy cukinia była jędrna wrzuciłam resztę składnikow - sos sojowy do smaku. Doprowadziłam do wrzenia i już. Cukinia nie powinna pływać w dużej ilości sosu. soie. Smaczne jako dodatek do czegoś, ale można też jeść np. z bagietką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Cukinia z kaparami
Top
Bottom