- Mar 30, 2009
- 218
- 0
- 0
1 cukinia
2 pomidory
wędzona makrela
3 łyżki majonezu
sok z cytryny
kilka plasterków cytryny
3 łyżki oleju
sól, pieprz
Cukinię pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i zostawić na godzinę. Na rozgrzanym oleju obsmażyć cukinię, posolić i popieprzyć. Pomidory pokroić w ósemki a makrelę podzielić na cząstki. Wyłożyć warzywa i rybę na talerz, polać majonezem i ozdobić cząstkami cytryny. Ja od siebie dałam jeszcze szczypiorku a majonez zastąpiłam jogurtem bałkańskim. Przepis znaleziony w książeczce pt.: Sałatki od obiadu do kolacji. Teodozji Piliszek.
2 pomidory
wędzona makrela
3 łyżki majonezu
sok z cytryny
kilka plasterków cytryny
3 łyżki oleju
sól, pieprz
Cukinię pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i zostawić na godzinę. Na rozgrzanym oleju obsmażyć cukinię, posolić i popieprzyć. Pomidory pokroić w ósemki a makrelę podzielić na cząstki. Wyłożyć warzywa i rybę na talerz, polać majonezem i ozdobić cząstkami cytryny. Ja od siebie dałam jeszcze szczypiorku a majonez zastąpiłam jogurtem bałkańskim. Przepis znaleziony w książeczce pt.: Sałatki od obiadu do kolacji. Teodozji Piliszek.