Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Cukinia z rabarbarem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1128499" data-attributes="member: 692"><p>500 g cukinii młodej ( umyta, nieobierana, pokrojona w spora kostke)</p><p>1-2 cebule ( posiekane srednio grubo)</p><p>2 łodygi rabarbaru (nieobierane, pokrojone w cienkie plasterki)</p><p>świezy imbir ( kawalek jak orzech wloski) lub łyżeczka płaska mielonego</p><p>2 łyżki oleju, łyżeczka masła</p><p>sól, łyżeczka miodu ( opcjonalnie)</p><p>dwie łyżki białego wina ( wytrawnego)</p><p></p><p>Cebule zeszklic na oleju, dodać starty imbir świeży, dodać rabarbar, poddusić, dodac cukinię, łyżeczkę masła, podlać winem, posolić, chwilę poddusić i zgasić gaz.Pozostawić potrawę pod przykryciem na jakieś 10 minut. Ewentualnie podszlifować odrobiną miodu....</p><p>Cukinia powinna pozostać chrupka, sos ma smak wyrazisty, kwaśno pikantny cytrusowo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1128499, member: 692"] 500 g cukinii młodej ( umyta, nieobierana, pokrojona w spora kostke) 1-2 cebule ( posiekane srednio grubo) 2 łodygi rabarbaru (nieobierane, pokrojone w cienkie plasterki) świezy imbir ( kawalek jak orzech wloski) lub łyżeczka płaska mielonego 2 łyżki oleju, łyżeczka masła sól, łyżeczka miodu ( opcjonalnie) dwie łyżki białego wina ( wytrawnego) Cebule zeszklic na oleju, dodać starty imbir świeży, dodać rabarbar, poddusić, dodac cukinię, łyżeczkę masła, podlać winem, posolić, chwilę poddusić i zgasić gaz.Pozostawić potrawę pod przykryciem na jakieś 10 minut. Ewentualnie podszlifować odrobiną miodu.... Cukinia powinna pozostać chrupka, sos ma smak wyrazisty, kwaśno pikantny cytrusowo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Cukinia z rabarbarem
Top
Bottom