cukiniowa zupa krem z pieczarkami

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
150 g pieczarek pokroić w plasterki i obsmażyć na oliwie / oleju
Zdjąć z patelni
Na oliwie/ oleju po grzybach obsmażyć 2 posiekane ząbki czosnku i 1 niedużą cebulę.
Dodać 750 g pokrojonej w kostkę cukinii
Zalać bulionem (400 ml) + wodą (200 ml)
Wcisnąć trochę soku z cytryny
Wrzucić listek, doprawić
Gotować około 15 minut
Wyjąc listek
Zmiksować
Dodać 150 g sera topionego , rozpuścić.
Podawać z pieczarkami i skórką cytrynową

zdjęcie średnio apetyczne, w przeciwieństwie do zupy

305282.jpg
 

Chocolaterie

Member
Sty 31, 2007
289
0
0
Zrobiłam ją właśnie dla rodziny, z malutkimi odstępstwami
1. dodałam do gotowania niedużą marchewkę - po zmiksowaniu zupa miała ładniutki kolorek
2. opuściłam ser topiony
3. dodałam chili

Bardzo dziękuję
anbetung.gif
Margche za ten przepis, bo zupa jest super! Nawet mój nie-mąż, wybitny mięsożerca i przeciwnik warzyw zjadł ją ze smakiem.....
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy