- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
150 g pieczarek pokroić w plasterki i obsmażyć na oliwie / oleju
Zdjąć z patelni
Na oliwie/ oleju po grzybach obsmażyć 2 posiekane ząbki czosnku i 1 niedużą cebulę.
Dodać 750 g pokrojonej w kostkę cukinii
Zalać bulionem (400 ml) + wodą (200 ml)
Wcisnąć trochę soku z cytryny
Wrzucić listek, doprawić
Gotować około 15 minut
Wyjąc listek
Zmiksować
Dodać 150 g sera topionego , rozpuścić.
Podawać z pieczarkami i skórką cytrynową
zdjęcie średnio apetyczne, w przeciwieństwie do zupy
Zdjąć z patelni
Na oliwie/ oleju po grzybach obsmażyć 2 posiekane ząbki czosnku i 1 niedużą cebulę.
Dodać 750 g pokrojonej w kostkę cukinii
Zalać bulionem (400 ml) + wodą (200 ml)
Wcisnąć trochę soku z cytryny
Wrzucić listek, doprawić
Gotować około 15 minut
Wyjąc listek
Zmiksować
Dodać 150 g sera topionego , rozpuścić.
Podawać z pieczarkami i skórką cytrynową
zdjęcie średnio apetyczne, w przeciwieństwie do zupy
