Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Curry papaja z cicierzyca
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 445634" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]6187[/ATTACH]</p><p></p><p>Inspirowane papaja, ktora okazala sie niezjadliwa w postaci owocu dla mojego dziecka i curry przywiezionym z Singapuru. </p><p></p><p>srednia zielona papaja (wielkosci ladnego ananasa)</p><p>1 mala cebula</p><p>1 i 1/2 lyzeczki curry</p><p>2 lyzki oliwy</p><p>1/2 do 1 szkl wody</p><p>2 lyzki koncentratu pomidorowego</p><p>sol</p><p>puszka ciecierzycy</p><p>natka</p><p></p><p>grzanki</p><p></p><p>Garnek postawic na nieduzy ogien. </p><p>Wrzucic curry, takie jak lubimy. Ja uzywam srednio-ostre, bo ostrego dziecko by nie tknelo. </p><p>Zapachnialo pieknie w domu, a ja sie zdziwilam, bo takiego koloru curry jeszcze nie widzialam. </p><p>Dodac oliwe, a zaraz potem posiekana cebule. Przesmazac chwile jednoczesnie zajmujac sie papaja. </p><p>Umyc, przekroic wzdluz i wyrzucic pestki. Pokroic w plastry, obrac i kroic w kostke prosto do gara. </p><p>Dodac kolo lyzeczki soli, wode i poddusic do rozpadniecia, albo do ugrzania sie tylko i bzyknac zyrafa. </p><p>Teraz mozna dodac koncentrat i przeplukana ciecierzyce. </p><p></p><p>Przybrac natka.</p><p>Podawac z grzankami lub pita. (wiadomo straczkowe + ziarno = &quot;mieso&quot; czyli wszystkie 8 aminokwasow niezbedne do budowy komorek)</p><p></p><p>Mozna tez dodac jogurt. Ja dodalam, bo w kuchni indyjskiej bardzo czesto dodaja, ale jednak maz wolalby bez. Czyli koniec koncow weganskie lepsze niz vege. </p><p></p><p>Zdjecie nastapi.</p><p>Jak tez nastapia inne wersje zupy z papai. </p><p></p><p>Papaje mozna zostawic nierozgotowana, a dodac np. puszke pulpy pomidorowej. </p><p>Po tej pierwszej probie widze nieograniczone mozliwosci. Bardzo smacznie interesujacy surowiec.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 445634, member: 59"] [ATTACH=full]6187[/ATTACH] Inspirowane papaja, ktora okazala sie niezjadliwa w postaci owocu dla mojego dziecka i curry przywiezionym z Singapuru. srednia zielona papaja (wielkosci ladnego ananasa) 1 mala cebula 1 i 1/2 lyzeczki curry 2 lyzki oliwy 1/2 do 1 szkl wody 2 lyzki koncentratu pomidorowego sol puszka ciecierzycy natka grzanki Garnek postawic na nieduzy ogien. Wrzucic curry, takie jak lubimy. Ja uzywam srednio-ostre, bo ostrego dziecko by nie tknelo. Zapachnialo pieknie w domu, a ja sie zdziwilam, bo takiego koloru curry jeszcze nie widzialam. Dodac oliwe, a zaraz potem posiekana cebule. Przesmazac chwile jednoczesnie zajmujac sie papaja. Umyc, przekroic wzdluz i wyrzucic pestki. Pokroic w plastry, obrac i kroic w kostke prosto do gara. Dodac kolo lyzeczki soli, wode i poddusic do rozpadniecia, albo do ugrzania sie tylko i bzyknac zyrafa. Teraz mozna dodac koncentrat i przeplukana ciecierzyce. Przybrac natka. Podawac z grzankami lub pita. (wiadomo straczkowe + ziarno = "mieso" czyli wszystkie 8 aminokwasow niezbedne do budowy komorek) Mozna tez dodac jogurt. Ja dodalam, bo w kuchni indyjskiej bardzo czesto dodaja, ale jednak maz wolalby bez. Czyli koniec koncow weganskie lepsze niz vege. Zdjecie nastapi. Jak tez nastapia inne wersje zupy z papai. Papaje mozna zostawic nierozgotowana, a dodac np. puszke pulpy pomidorowej. Po tej pierwszej probie widze nieograniczone mozliwosci. Bardzo smacznie interesujacy surowiec. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Curry papaja z cicierzyca
Bottom