Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Curry z kalafiora i piersi kurczaka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1625027" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Curry z kalafiora i piersi kurczaka</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96467[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g piersi kurczaka</p><p>1 łyżka mąki ziemniaczanej</p><p>1 mały kalafior ( 600 g)</p><p>Sok z cytryny</p><p>Cebula</p><p>3 ząbki czasnku</p><p>Kawałek imbiru</p><p>50 ml oliwy</p><p>1 łyżka czerwonej pasty curry</p><p>400 ml mleczka kokosowego</p><p>1 łyżka sosu ostrygowego lub tajlandzkiego rybnego</p><p>Łyżeczka cukru</p><p>Sól i pieprz</p><p></p><p>1.Mięso kroimy w 2 cm kostki. Mieszamy z mąką ziemniaczaną.</p><p>2.Z kalafiora obłamujemy różyczki, mniej więcej wielkości mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek miażdżymy w prasce. Imbir obieramy i drobno siekamy.</p><p>3.Na gorący tłuszcz dodajemy pastę curry, następnie cebulę i czosnek. Smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso i smażymy do czasu aż mięso straci różowy kolor ( pracowicie zeskrobujemy to co nam w trakcie smażenia przypala. Dodajemy kalafior, mleczko kokosowe i wszystkie pozostałe drobiazgi z podanego przepisu. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, aż kalafior zmięknie ( ok 20 minut). Smakujemy i w razie czego doprawiamy przyprawami – to musi mieć trochę ognia w sobie!</p><p>4.Podajemy z ryżem.</p><p></p><p>PS 1. Zamiast kalafiora można użyć brokułów a zamiast mięsa krewetek.</p><p>PS 2. Przepis pochodzi z programu Kochen mit Martina & Moritz z dnia 2012.10.11</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1625027, member: 140"] [SIZE=14][B]Curry z kalafiora i piersi kurczaka[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96467[/ATTACH] 300 g piersi kurczaka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 mały kalafior ( 600 g) Sok z cytryny Cebula 3 ząbki czasnku Kawałek imbiru 50 ml oliwy 1 łyżka czerwonej pasty curry 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżka sosu ostrygowego lub tajlandzkiego rybnego Łyżeczka cukru Sól i pieprz 1.Mięso kroimy w 2 cm kostki. Mieszamy z mąką ziemniaczaną. 2.Z kalafiora obłamujemy różyczki, mniej więcej wielkości mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek miażdżymy w prasce. Imbir obieramy i drobno siekamy. 3.Na gorący tłuszcz dodajemy pastę curry, następnie cebulę i czosnek. Smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso i smażymy do czasu aż mięso straci różowy kolor ( pracowicie zeskrobujemy to co nam w trakcie smażenia przypala. Dodajemy kalafior, mleczko kokosowe i wszystkie pozostałe drobiazgi z podanego przepisu. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, aż kalafior zmięknie ( ok 20 minut). Smakujemy i w razie czego doprawiamy przyprawami – to musi mieć trochę ognia w sobie! 4.Podajemy z ryżem. PS 1. Zamiast kalafiora można użyć brokułów a zamiast mięsa krewetek. PS 2. Przepis pochodzi z programu Kochen mit Martina & Moritz z dnia 2012.10.11 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Curry z kalafiora i piersi kurczaka
Top
Bottom