Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Curry z mieszanych warzyw (bhajee)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moja Mała Kuchnia" data-source="post: 971872" data-attributes="member: 19534"><p>Curry z mieszanych warzyw</p><p>Bhajee</p><p></p><p>300 g ziemniaków</p><p>115 g marchewki</p><p>115 g rzepy (ja zastąpiłam pasternakiem)</p><p>3 łyżki oleju</p><p>1 duża cebula drobno posiekana</p><p>115 pomidorów świeżych lub z puszki</p><p>115 g groszku (może być mrożony)</p><p>sól</p><p>1 łyżeczka kurkumy</p><p>1 łyżeczka mielonego kminu</p><p>1 łyżeczka mielonej kolendry</p><p>1 łyżeczka chili</p><p>2 łyżeczki czosnku w proszku</p><p>2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p></p><p>Ziemniaki, marchewkę i rzepę (pasternak) myjemy, obieramy i kroimy na kawałki ok 1 i 1/2 -2 cm. Wrzucamy na gotującą wodę i gotujemy 5 minut. Odcedzamy. Mieszamy przyprawy w miseczce dodajemy odrobinę wody by powstała nam pasta. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy cebulę aż stanie się złocista, dodajemy pastę z przypraw i smażymy mieszając 5 minut. Dodajemy podgotowane warzywa, pomidory i groszek. Gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok. 15-20 minut. Solimy do smaku. Gotowe!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moja Mała Kuchnia, post: 971872, member: 19534"] Curry z mieszanych warzyw Bhajee 300 g ziemniaków 115 g marchewki 115 g rzepy (ja zastąpiłam pasternakiem) 3 łyżki oleju 1 duża cebula drobno posiekana 115 pomidorów świeżych lub z puszki 115 g groszku (może być mrożony) sól 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka chili 2 łyżeczki czosnku w proszku 2 łyżeczki słodkiej papryki Ziemniaki, marchewkę i rzepę (pasternak) myjemy, obieramy i kroimy na kawałki ok 1 i 1/2 -2 cm. Wrzucamy na gotującą wodę i gotujemy 5 minut. Odcedzamy. Mieszamy przyprawy w miseczce dodajemy odrobinę wody by powstała nam pasta. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy cebulę aż stanie się złocista, dodajemy pastę z przypraw i smażymy mieszając 5 minut. Dodajemy podgotowane warzywa, pomidory i groszek. Gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok. 15-20 minut. Solimy do smaku. Gotowe! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Curry z mieszanych warzyw (bhajee)*
Top
Bottom