Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Curry z pieczarek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1433379" data-attributes="member: 2721"><p>W tym szybkim curry smak pieczarek wspaniale komponuje się ze smakiem aromatycznego, indyjskiego sosu. Danie można jeść samo lub jako dodatek do innych potraw. Przepis od<a href="http://www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=407" target="_blank"> thiessy</a> na podstawie książki &quot;Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy&quot;. wyd. Publicat.</p><p></p><p>[ATTACH=full]82635[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g pieczarek</p><p> 1 cebula</p><p> 2 duże ząbki czosnku</p><p> 1/2 łyżeczki kuminu</p><p> 1/2 łyżeczki kolendry</p><p> 1 ziarno kardamonu (rozdrobnione)</p><p> 1 łyżeczka garam masala</p><p> kawałek imbiru wielkości wiśni, posiekany</p><p> szczypta chili w płatkach - do smaku</p><p> 1 puszka krojonych, obranych pomidorów (400g)</p><p> 1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany</p><p></p><p> 2 łyżki oleju do smażenia</p><p></p><p> W głębokiej patelni lub w woku rozgrzać olej. Podsmażyć na nim obraną, grubo posiekaną cebulę, obrany, posiekany czosnek, posiekany imbir oraz przyprawy: kumin, kolendrę, kardamon, garam masalę oraz chili.</p><p></p><p> Kiedy cebula będzie szklista, dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smażyć chwilę, mieszając, aż pieczarki zaczną robić się lekko złote. </p><p></p><p> Dodać pomidory z puszki wraz z sosem. Smażyć, mieszając, aż sos odparuje do połowy i potrawa lekko zgęstnieje. Wówczas dodać łyżkę jogurtu lub śmietany. </p><p> Ewentualnie doprawić do smaku solą (pamiętając, że pomidory są już słone).</p><p> Podawać ciepłe z chlebem pita lub z ryżem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1433379, member: 2721"] W tym szybkim curry smak pieczarek wspaniale komponuje się ze smakiem aromatycznego, indyjskiego sosu. Danie można jeść samo lub jako dodatek do innych potraw. Przepis od[URL="http://www.sfinjak.wroclaw.pl/eggblog/news.php?id=407"] thiessy[/URL] na podstawie książki "Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy". wyd. Publicat. [ATTACH=full]82635[/ATTACH] 500 g pieczarek 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki kolendry 1 ziarno kardamonu (rozdrobnione) 1 łyżeczka garam masala kawałek imbiru wielkości wiśni, posiekany szczypta chili w płatkach - do smaku 1 puszka krojonych, obranych pomidorów (400g) 1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 2 łyżki oleju do smażenia W głębokiej patelni lub w woku rozgrzać olej. Podsmażyć na nim obraną, grubo posiekaną cebulę, obrany, posiekany czosnek, posiekany imbir oraz przyprawy: kumin, kolendrę, kardamon, garam masalę oraz chili. Kiedy cebula będzie szklista, dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smażyć chwilę, mieszając, aż pieczarki zaczną robić się lekko złote. Dodać pomidory z puszki wraz z sosem. Smażyć, mieszając, aż sos odparuje do połowy i potrawa lekko zgęstnieje. Wówczas dodać łyżkę jogurtu lub śmietany. Ewentualnie doprawić do smaku solą (pamiętając, że pomidory są już słone). Podawać ciepłe z chlebem pita lub z ryżem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Curry z pieczarek
Top
Bottom