Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Curry z wieprzowiny i cebuli*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1031956" data-attributes="member: 2755"><p>Przepis pochodzi z książki &quot;Kuchnia Indyjska&quot; Cornelii Zingerling. Mięso to jest bardzo miękkie, aromatyczne i niezwykle smaczne. </p><p></p><p>1 łyżka ghee lub oleju (u mnie był olej z braku ghee)</p><p>1 duża cebula, posiekana w grube kawałki</p><p>700 g chudego gulaszowego mięsa wieprzowego</p><p>2 strączki czerwonej papryczki chilli</p><p>20 g tartego świeżego imbiru</p><p>1 łyżeczka mielonej kolendry</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>0.5 łyżeczki sproszkowanego kardamonu</p><p>szczypta gałki muszkatołowej</p><p>odrobina soli, czarny pieprz</p><p>0.5 litra wody</p><p></p><p>W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę. Podsmażamy ją na brązowo po czym dodajemy mięso. Kawałki mięsa obsmażamy z wszystkich stron, stale mieszając. Następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. Papryczki pozbawiamy pestek i kroimy w drobne kawałki. Pokrojone papryczki, tarty imbir i pozostałe przyprawy wrzucamy do moździerza i ucieramy. Utartą masę dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dolewamy wodę (ja dolałam tylko jakieś 200 ml wody, ponieważ sporo &quot;wywaru&quot; powstało mi w czasie podsmażania mięsa). Przykrywamy i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 45 minut. Sos powinien trochę zgęstnieć. Podajemy z ryżem, ja dałam brązowy ryż.</p><p></p><p>[ATTACH=full]57178[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1031956, member: 2755"] Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Indyjska" Cornelii Zingerling. Mięso to jest bardzo miękkie, aromatyczne i niezwykle smaczne. 1 łyżka ghee lub oleju (u mnie był olej z braku ghee) 1 duża cebula, posiekana w grube kawałki 700 g chudego gulaszowego mięsa wieprzowego 2 strączki czerwonej papryczki chilli 20 g tartego świeżego imbiru 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka cynamonu 0.5 łyżeczki sproszkowanego kardamonu szczypta gałki muszkatołowej odrobina soli, czarny pieprz 0.5 litra wody W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę. Podsmażamy ją na brązowo po czym dodajemy mięso. Kawałki mięsa obsmażamy z wszystkich stron, stale mieszając. Następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. Papryczki pozbawiamy pestek i kroimy w drobne kawałki. Pokrojone papryczki, tarty imbir i pozostałe przyprawy wrzucamy do moździerza i ucieramy. Utartą masę dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dolewamy wodę (ja dolałam tylko jakieś 200 ml wody, ponieważ sporo "wywaru" powstało mi w czasie podsmażania mięsa). Przykrywamy i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem przez około 45 minut. Sos powinien trochę zgęstnieć. Podajemy z ryżem, ja dałam brązowy ryż. [ATTACH=full]57178[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Curry z wieprzowiny i cebuli*
Top
Bottom