- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Currydoftande Köttfärssoppa
http://www.tasteline.com/recept/Currydoftande_Kottfarssoppa
-400 g mielonego mięsa
-2 cebule(posiekać)
-2 ząbki czosnku(roztarte)
- 1 kwaśne jabłko,obrane.pokrojone w kostkę
-1 łyżka masła
-3 łyżeczki curry
-1 litr wody
-3 ł Touch of Taste Kalvfond (ja dałam 2 kostki rosołowe z cielęciny i 1 ł maggi)
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-1 puszka pomidorów(pokrojonych)
-2 łyżki soku z cytryny
-sól i pieprz do smaku
. Usmażyć na maśle mięso mielone,cebulę,czosnek i jabłko
posypać curry i smażyć kilka minut
. Dolać wodę,3 ł Touch of Taste Kalvfond ,koncentrat pomidorowy,posiekane pomidory i sok z cytryny
. Doprawić solą i pieprzem.Gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Podawać z chlebem.
================================================
Z braku Touch of Taste Kalvfond dałam 2 kostki rosołu cielęcego i 1 łyżkę maggi.
Dla złamania smaku dałam łyżkę cukru.
http://www.tasteline.com/recept/Currydoftande_Kottfarssoppa

-400 g mielonego mięsa
-2 cebule(posiekać)
-2 ząbki czosnku(roztarte)
- 1 kwaśne jabłko,obrane.pokrojone w kostkę
-1 łyżka masła
-3 łyżeczki curry
-1 litr wody
-3 ł Touch of Taste Kalvfond (ja dałam 2 kostki rosołowe z cielęciny i 1 ł maggi)
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-1 puszka pomidorów(pokrojonych)
-2 łyżki soku z cytryny
-sól i pieprz do smaku
. Usmażyć na maśle mięso mielone,cebulę,czosnek i jabłko
posypać curry i smażyć kilka minut
. Dolać wodę,3 ł Touch of Taste Kalvfond ,koncentrat pomidorowy,posiekane pomidory i sok z cytryny
. Doprawić solą i pieprzem.Gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Podawać z chlebem.
================================================
Z braku Touch of Taste Kalvfond dałam 2 kostki rosołu cielęcego i 1 łyżkę maggi.
Dla złamania smaku dałam łyżkę cukru.