Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Currywurst*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 958397" data-attributes="member: 2721"><p>Szybki i smaczny <a href="http://www.chefkoch.de/rezepte/1155591221759649/Currywurst-Sosse.html" target="_blank">pomysł</a> na kiełbasę. Niemiecka klasyka.</p><p>Ponieważ w Polsce nie znalazłam póki co odpowiednika kiełbasy, jaką jadłam w Berlinie, zastępuję ją więc zwykłą kiełbasą lub kiełbasą białą pieczoną. W obu wersjach świetnie smakuje.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51132[/ATTACH]</p><p></p><p>1 puszka pomidorów</p><p>2 łyżeczki miodu</p><p>2 łyżeczki octu</p><p>2 łyżeczki sosu Worcestershire</p><p>1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku</p><p>1 łyżeczka curry</p><p>( ew. szczypta pieprzu cayenne)</p><p></p><p>kiełbasa</p><p></p><p>Kiełbasę upiec. W międzyczasie przygotować sos.</p><p>Pomidory przełożyć do rondla. Jeśli używamy całych - pokroić je drobno. Dodać miód, ocet, sos Worcestershire, paprykę i curry. Wymieszać. Gotować kilka minut, aż sos zmniejszy objętość i zgęstnieje.</p><p>Na końcu oprószyć mąką pszenną i wymieszać.</p><p></p><p>Kiełbasę podawać z sosem i frytkami lub świeżym pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 958397, member: 2721"] Szybki i smaczny [URL="http://www.chefkoch.de/rezepte/1155591221759649/Currywurst-Sosse.html"]pomysł[/URL] na kiełbasę. Niemiecka klasyka. Ponieważ w Polsce nie znalazłam póki co odpowiednika kiełbasy, jaką jadłam w Berlinie, zastępuję ją więc zwykłą kiełbasą lub kiełbasą białą pieczoną. W obu wersjach świetnie smakuje. [ATTACH=full]51132[/ATTACH] 1 puszka pomidorów 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki octu 2 łyżeczki sosu Worcestershire 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka curry ( ew. szczypta pieprzu cayenne) kiełbasa Kiełbasę upiec. W międzyczasie przygotować sos. Pomidory przełożyć do rondla. Jeśli używamy całych - pokroić je drobno. Dodać miód, ocet, sos Worcestershire, paprykę i curry. Wymieszać. Gotować kilka minut, aż sos zmniejszy objętość i zgęstnieje. Na końcu oprószyć mąką pszenną i wymieszać. Kiełbasę podawać z sosem i frytkami lub świeżym pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Currywurst*
Top
Bottom