Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Custard owocowy z ryzem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 681008" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]23935[/ATTACH]</p><p></p><p>2 szkl ugotowanych owocow* </p><p>resztki ryzu (wystarczy 1/2 szkl)</p><p>2 jajka</p><p>2 szkl mleka</p><p>1/2 szkl drobnego cukru </p><p></p><p>Do remekinow (naczynie do zapiekania pojedynczych porcji do podania prosto na stol - nie wiem czy to calkiem po polsku, ale mam wrazenie, ze mignela mi gdzies taka odmiana) o pojemnosci szklanki rozlozyc owoce, posypac ryzem i zalac Mieszanka z jaj, mleka i cukru. </p><p>Wstawic do formy do pieczenia i napelnic woda do polowy wysokosci remekinow. Piec w nagrzanym piekarniku (120C) az custard sie zetnie. </p><p></p><p>* uzylam dojrzale gruszki, ktore nie potrebowaly duzo cukru, za to dodalam szczypte cynamonu. Wyobrazam sobie, ze musi byc to genialne z truskawkami a jeszcze lepsze z rabarbarem. Takze wzrokowo.</p><p></p><p>[ATTACH=full]23936[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 681008, member: 59"] [ATTACH=full]23935[/ATTACH] 2 szkl ugotowanych owocow* resztki ryzu (wystarczy 1/2 szkl) 2 jajka 2 szkl mleka 1/2 szkl drobnego cukru Do remekinow (naczynie do zapiekania pojedynczych porcji do podania prosto na stol - nie wiem czy to calkiem po polsku, ale mam wrazenie, ze mignela mi gdzies taka odmiana) o pojemnosci szklanki rozlozyc owoce, posypac ryzem i zalac Mieszanka z jaj, mleka i cukru. Wstawic do formy do pieczenia i napelnic woda do polowy wysokosci remekinow. Piec w nagrzanym piekarniku (120C) az custard sie zetnie. * uzylam dojrzale gruszki, ktore nie potrebowaly duzo cukru, za to dodalam szczypte cynamonu. Wyobrazam sobie, ze musi byc to genialne z truskawkami a jeszcze lepsze z rabarbarem. Takze wzrokowo. [ATTACH=full]23936[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Custard owocowy z ryzem
Top
Bottom