Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Cykoria po grecku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 119787" data-attributes="member: 49"><p><strong>Cykoria po grecku</strong> </p><p></p><p>4 spore cykorie </p><p>1 główka sałaty</p><p>1 czerwona cebula</p><p>2 pomidory</p><p>2 różowe grejpfruty i kilka czarnych oliwek</p><p>słoik majonezu</p><p>sól, pieprz</p><p>trochę soku z cytryny </p><p></p><p>Sałatę podzielić na pojedyncze liście, umyć i osuszyć. Listki porozrywać na kawałki. Grejpfruty umyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Delikatnie, żeby nic uszkodzić owoców, wyjąć miąższ z przezroczystych błonek. Cebulę obrać i pokroić w dość grube plasterki. Cykorie dokładnie umyć, przekroić wzdłuż, wyciąć małe głabiki, podzielić na listki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Na talerzu ułożyć liście sałaty, na nich listki cykorii, plasterki pomidorów i cebuli. Pomiędzy listkami sałaty i cykorii ułożyć obrane cząstki grejpfrutów. Udekorować oliwkami. Majonez doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i podać w osobnym naczyniu lub polać nim sałatkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 119787, member: 49"] [B]Cykoria po grecku[/B] 4 spore cykorie 1 główka sałaty 1 czerwona cebula 2 pomidory 2 różowe grejpfruty i kilka czarnych oliwek słoik majonezu sól, pieprz trochę soku z cytryny Sałatę podzielić na pojedyncze liście, umyć i osuszyć. Listki porozrywać na kawałki. Grejpfruty umyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Delikatnie, żeby nic uszkodzić owoców, wyjąć miąższ z przezroczystych błonek. Cebulę obrać i pokroić w dość grube plasterki. Cykorie dokładnie umyć, przekroić wzdłuż, wyciąć małe głabiki, podzielić na listki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Na talerzu ułożyć liście sałaty, na nich listki cykorii, plasterki pomidorów i cebuli. Pomiędzy listkami sałaty i cykorii ułożyć obrane cząstki grejpfrutów. Udekorować oliwkami. Majonez doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i podać w osobnym naczyniu lub polać nim sałatkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Cykoria po grecku
Top
Bottom