Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Cynamonki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ja.1980" data-source="post: 405206" data-attributes="member: 839"><p>... wyszperane w archiwalnym numerze miesięcznika Kuchnia</p><p></p><p>1 szkl. mąki</p><p>1/2 szkl. cukru pudru</p><p>2 czubate łyżki masła</p><p>1 jajo</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>ew. kwaśna śmietana</p><p></p><p>Z mąki, cukru, masła, żółtka, cynamonu zagnieść ciasto. Jak nie będzie się chciało skleić dodać odrobinę śmietany. Włożyć na kilka godzin do lodówki. Rozwałkować na około 1/2 cm placek, wycinać ciasteczka. Układać na blasze, wierzch smarując rozbełtanym białkiem. Piec do zezłocenia w ok. 180 stopniach. Można posypać przed pieczeniem grubym cukrem, albo siekanymi migdałami. Upieczone lukrować lub posypać cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ja.1980, post: 405206, member: 839"] ... wyszperane w archiwalnym numerze miesięcznika Kuchnia 1 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru pudru 2 czubate łyżki masła 1 jajo 1 łyżeczka cynamonu ew. kwaśna śmietana Z mąki, cukru, masła, żółtka, cynamonu zagnieść ciasto. Jak nie będzie się chciało skleić dodać odrobinę śmietany. Włożyć na kilka godzin do lodówki. Rozwałkować na około 1/2 cm placek, wycinać ciasteczka. Układać na blasze, wierzch smarując rozbełtanym białkiem. Piec do zezłocenia w ok. 180 stopniach. Można posypać przed pieczeniem grubym cukrem, albo siekanymi migdałami. Upieczone lukrować lub posypać cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Cynamonki
Top
Bottom