Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Cytrynowa masa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 124481" data-attributes="member: 2354"><p>Cytrynowa masa do tortu</p><p>1 kostka masla, 4 jajka, 3 cytryny, 25 dkg cukru.</p><p>Cytryny wyszorowac w goracej wodzie. Wyjac, w dwoch gesto nakluc</p><p>powierzchnie igla lub drewienkiem, trzecia odlozyc. 2 naklute cytryny</p><p>ugotowac do miekkosci, odlewajac 2-3 razy wode. Miekkie cytryny obrac</p><p>i przetrzec przez sito. Jajka ubic z cukrem w misce na parze na</p><p>pulchna mase, zdjac miske z pary przekladajac ja do naczynia z zimna</p><p>woda i wystudzic mase ciagle ubijajac. Maslo utrzec na piane,</p><p>dokladnie polaczyc z chlodna masa i przetarta cytryna, wycisnac sok z pozostalej cytryny i polaczyc z masa do smaku. Anerite.</p><p></p><p>PS. Maslo musi byc prawdziwe i dobre (100%) a nie roslinne czy inna margaryna i kostka o wadze 25 dkg.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 124481, member: 2354"] Cytrynowa masa do tortu 1 kostka masla, 4 jajka, 3 cytryny, 25 dkg cukru. Cytryny wyszorowac w goracej wodzie. Wyjac, w dwoch gesto nakluc powierzchnie igla lub drewienkiem, trzecia odlozyc. 2 naklute cytryny ugotowac do miekkosci, odlewajac 2-3 razy wode. Miekkie cytryny obrac i przetrzec przez sito. Jajka ubic z cukrem w misce na parze na pulchna mase, zdjac miske z pary przekladajac ja do naczynia z zimna woda i wystudzic mase ciagle ubijajac. Maslo utrzec na piane, dokladnie polaczyc z chlodna masa i przetarta cytryna, wycisnac sok z pozostalej cytryny i polaczyc z masa do smaku. Anerite. PS. Maslo musi byc prawdziwe i dobre (100%) a nie roslinne czy inna margaryna i kostka o wadze 25 dkg. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Cytrynowa masa
Top
Bottom