Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Cytrynowe kąski pstrąga*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="choco" data-source="post: 16193" data-attributes="member: 53"><p>Składniki:</p><p></p><p>duży filet z pstrąga bez skóry</p><p>sok z cytryny, sól, pieprz</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>5 łodyg selera naciowego</p><p>5 dymek (bez szczypioru)</p><p>1 mała łodyżka trawy cytrynowej</p><p>10-15 pomidorków koktajlowych</p><p>5-6 liści dzikiego czosnku</p><p></p><p></p><p>Pstrąga pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.</p><p>W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Seler naciowy pokroić w plasterki, dymkę w ukośne kawałki a trawę cytrynową w cieniutkie plasterki. Smażyć na oliwie około 5-7 minut. Kawałki warzyw powinny być półtwarde.</p><p>Dodać rybę i smażyć, delikatnie odwracając - tak żeby kawałki pozostały w całości.</p><p>Pod koniec smażenia dodać pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki.</p><p>Smażyć jeszcze około 2 minut. Posypać solą i pieprzem.</p><p>Dziki czosnek posiekać i posypać potrawę.</p><p></p><p>Podawać z chrupiącą bagietką i schłodzonym białym winem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="choco, post: 16193, member: 53"] Składniki: duży filet z pstrąga bez skóry sok z cytryny, sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek 5 łodyg selera naciowego 5 dymek (bez szczypioru) 1 mała łodyżka trawy cytrynowej 10-15 pomidorków koktajlowych 5-6 liści dzikiego czosnku Pstrąga pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Seler naciowy pokroić w plasterki, dymkę w ukośne kawałki a trawę cytrynową w cieniutkie plasterki. Smażyć na oliwie około 5-7 minut. Kawałki warzyw powinny być półtwarde. Dodać rybę i smażyć, delikatnie odwracając - tak żeby kawałki pozostały w całości. Pod koniec smażenia dodać pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Smażyć jeszcze około 2 minut. Posypać solą i pieprzem. Dziki czosnek posiekać i posypać potrawę. Podawać z chrupiącą bagietką i schłodzonym białym winem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Cytrynowe kąski pstrąga*
Top
Bottom