Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
CYTRYNOWE ZIEMNIAKI PO GRECKU
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="grumko" data-source="post: 639387" data-attributes="member: 6789"><p>ja robiłem podobne ziemniaki według takiego przepisu i też były ok.</p><p></p><p>SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków pokrajanych w średniej wielkości kostkę lub tak jak na frytki, sok z 1,5 cytryny, 0,5 szklanki rosołu z kurczaka, 3 ząbki czosnku rozgniecionego, 1 kopiata łyżeczka oregano, sól, pół szklanki oliwy</p><p></p><p>SPOSÓB WYKONANIA: W naczyniu do zapiekania układamy ziemniaki i czosnek. Posypujemy oregano, solimy i polewam oliwą. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie wlewamy rosół, mieszamy ziemniaki. Skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy jeszcze pół godziny, mieszając od czasu do czasu. Ziemniaki powinny mieć złoty kolor oczywiście powinny być zupełnie miękkie, ale nie mogą się rozpadać.</p><p></p><p>[ATTACH=full]20913[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="grumko, post: 639387, member: 6789"] ja robiłem podobne ziemniaki według takiego przepisu i też były ok. SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków pokrajanych w średniej wielkości kostkę lub tak jak na frytki, sok z 1,5 cytryny, 0,5 szklanki rosołu z kurczaka, 3 ząbki czosnku rozgniecionego, 1 kopiata łyżeczka oregano, sól, pół szklanki oliwy SPOSÓB WYKONANIA: W naczyniu do zapiekania układamy ziemniaki i czosnek. Posypujemy oregano, solimy i polewam oliwą. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie wlewamy rosół, mieszamy ziemniaki. Skrapiamy sokiem z cytryny i pieczemy jeszcze pół godziny, mieszając od czasu do czasu. Ziemniaki powinny mieć złoty kolor oczywiście powinny być zupełnie miękkie, ale nie mogą się rozpadać. [ATTACH=full]20913[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
CYTRYNOWE ZIEMNIAKI PO GRECKU
Top
Bottom