Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1526189" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią </strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]89223[/ATTACH]</p><p></p><p>400g świeżego łososia</p><p>1 średnia cukinia</p><p>sól</p><p>pieprz cytrynowy</p><p>cytryna</p><p>oliwa z oliwek</p><p>listki mięty</p><p></p><p>1.Usuwamy skórę z łososia. Kroimy go w słupki (ok. 4 cm x1,5 cm). Solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny i wstawiamy na kwadrans do lodówki. Cukinię kroimy na cienkie paski (sztuk tyle ile kawałków łososia). Sparzamy ją w gorącej wodzie przez 4 minuty. </p><p>2.Każdy plasterek cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym - kładziemy kawałek łososia i listki mięty.</p><p>Rolujemy i nabijamy na patyki do szaszłyków.</p><p>Możemy jeszcze doprawić pieprzem. </p><p>Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy często obracając. Przydatna jest pokrywa do grilla. Przed podaniem skrapiamy delikatnie cytryną.</p><p></p><p>Ps Przepis ze strony : <a href="http://mojekuchennerewelacje.blogspot.de/2014/05/cytrynowo-mietowy-grillowany-osos-z.html" target="_blank">http://mojekuchennerewelacje.blogspot.de/2...any-osos-z.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1526189, member: 140"] [SIZE=14][B]Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią [/B][/SIZE] [ATTACH=full]89223[/ATTACH] 400g świeżego łososia 1 średnia cukinia sól pieprz cytrynowy cytryna oliwa z oliwek listki mięty 1.Usuwamy skórę z łososia. Kroimy go w słupki (ok. 4 cm x1,5 cm). Solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny i wstawiamy na kwadrans do lodówki. Cukinię kroimy na cienkie paski (sztuk tyle ile kawałków łososia). Sparzamy ją w gorącej wodzie przez 4 minuty. 2.Każdy plasterek cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym - kładziemy kawałek łososia i listki mięty. Rolujemy i nabijamy na patyki do szaszłyków. Możemy jeszcze doprawić pieprzem. Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy często obracając. Przydatna jest pokrywa do grilla. Przed podaniem skrapiamy delikatnie cytryną. Ps Przepis ze strony : [URL="http://mojekuchennerewelacje.blogspot.de/2014/05/cytrynowo-mietowy-grillowany-osos-z.html"]http://mojekuchennerewelacje.blogspot.de/2...any-osos-z.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Cytrynowo-miętowy grillowany łosoś z cukinią
Top
Bottom