Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cytrynowo-rozmarynowe ciasto z kruszonką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 839566" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>1 1/4 szkl. mąki</p><p>2/3 szkl. cukru</p><p>1/8 łyżeczki soli</p><p>1/4 szkl. zimnego masła lub margaryny - małe kawałki</p><p>3/4 łyżeczki świeżego rozmarynu lub 1/4 suszonego</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1/4 łyżeczki sody</p><p>1/3 szkl. maślanki</p><p>2 łyżki świeżego soku z cytryny</p><p>duże jajko</p><p>2 łyżeczki startej skórki z cytryny</p><p>3/4 łyżeczki wody</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>1. Przesiewamy mąkę + cukier + sól, dodajemy masło i za pomocą miksera lub rąk łączymy ze sobą, aż ciasto będzie miało konsystencję kruszonki. Odkładamy 1/2 szkl..</p><p>2. Do reszty dodajemy rozmaryn, proszek, sodę, maślankę, sok i jajko i miksujemy na średnich prędkościach. Przekładamy do okrągłej formy o śr. 20 cm. Łączymy ze sobą skórkę, wodę i pozostałą kruszonkę i posypujemy nią ciasto.</p><p>3. Pieczemy w 175 C ok. ok. 30 minut. Studzimy na kratce.</p><p></p><p><strong>Smacznego!</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 839566, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 1 1/4 szkl. mąki 2/3 szkl. cukru 1/8 łyżeczki soli 1/4 szkl. zimnego masła lub margaryny - małe kawałki 3/4 łyżeczki świeżego rozmarynu lub 1/4 suszonego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/3 szkl. maślanki 2 łyżki świeżego soku z cytryny duże jajko 2 łyżeczki startej skórki z cytryny 3/4 łyżeczki wody [B]Wykonanie:[/B] 1. Przesiewamy mąkę + cukier + sól, dodajemy masło i za pomocą miksera lub rąk łączymy ze sobą, aż ciasto będzie miało konsystencję kruszonki. Odkładamy 1/2 szkl.. 2. Do reszty dodajemy rozmaryn, proszek, sodę, maślankę, sok i jajko i miksujemy na średnich prędkościach. Przekładamy do okrągłej formy o śr. 20 cm. Łączymy ze sobą skórkę, wodę i pozostałą kruszonkę i posypujemy nią ciasto. 3. Pieczemy w 175 C ok. ok. 30 minut. Studzimy na kratce. [B]Smacznego![/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Cytrynowo-rozmarynowe ciasto z kruszonką
Top
Bottom