- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
wg Ainsleya "Complete gourmet express"
2 litrowa formę wysmarować masłem
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni
Utrzeć: 100 g masła z 175 g cukru (może być brązowy)
Dodać skórkę i sok z 2 cytryn oraz 4 zółtka
Masa może wydawać się zwarzona. Nie przejmować się ď?
Dodać 50 g przesianej mąki
Wrzucić 150 g owoców â jagód i czerwonych porzeczek
4 białka ubić
Dodać do masy
Przelać do formy
Piec 40 â 45 minut
Spód deseru ma być półpłynny
Najlepszy jest na ciepło, ale i drugiego dnia ( z lodówki) jest b. smaczny
2 litrowa formę wysmarować masłem
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni
Utrzeć: 100 g masła z 175 g cukru (może być brązowy)
Dodać skórkę i sok z 2 cytryn oraz 4 zółtka
Masa może wydawać się zwarzona. Nie przejmować się ď?
Dodać 50 g przesianej mąki
Wrzucić 150 g owoców â jagód i czerwonych porzeczek
4 białka ubić
Dodać do masy
Przelać do formy
Piec 40 â 45 minut
Spód deseru ma być półpłynny
Najlepszy jest na ciepło, ale i drugiego dnia ( z lodówki) jest b. smaczny


Ostatnią edycję dokonał moderator: