- Kwi 23, 2006
- 1,690
- 0
- 0
[SIZE=24pt]Cytrynowy sernik z czerwoną porzeczką[/SIZE]
Przepis pochodzi z Saison Küche z czerwca 2011r.
Składniki:
Wykonanie:
Jakby ktoś chciał zdjęcia pooglądać...
Moje wrażenia: cytrynowy, puchaty, dobry
Przepis pochodzi z Saison Küche z czerwca 2011r.
Składniki:
- 100 g herbatników
- 50 g masła
- 6 listków żelatyny (dałam 8)
- 2 jajka
- 1 cytryna
- 350 g naturalnego serka homogenizowanego
- 60 g cukru
- 125 g czerwonych porzeczek
Wykonanie:
- Herbatniki pokruszyć, zalać ciepłym masłem i wyłożyć je na blaszkę o średnicy 18 cm (w przepisie nie było nic o pieczeniu, ja podpiekłam).
- Namoczyć żelatynę. Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywno. Żółtka z cukrem, otartą skórką z cytryny, serkiem ubić. Żelatynę rozpuścić w soku z cytryny, dodać do niej odrobinę serka i wymieszać. Dodać żelatynę do reszty masy twarożkowej, dodać białka i wymieszać. Wylać masę na ciastka.
- na masę twarożkową poukładać czerwoną porzeczkę. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Jakby ktoś chciał zdjęcia pooglądać...



Moje wrażenia: cytrynowy, puchaty, dobry
Ostatnią edycję dokonał moderator: