Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Cytryny faszerowane tuńczykiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1518107" data-attributes="member: 10341"><p>Robiłam już je 2 razy, bardzo mi smakują i uważam, że są doskonałe na świąteczne śniadanie. Rzecz w tym, że nie wiedziałam, gdzie je wpisać ( i dalej nie wiem). W razie wpadki, poproszę o pomoc moderatorki. A danie warto zrobić, bo i smaczne, i świetnie udekoruje stół. Przepis pochodzi z broszurki &quot;Wielkanoc&quot; wydanej przez &quot;Fakt&quot; i Winiary.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>- 5 cytryn</p><p>- 2 puszki tuńczyka w oleju</p><p>- 10 dkg twarogu (biorę półtłusty)</p><p>- 1/2 szklanki majonezu</p><p>- 2 dymki ze szczypiorem (nie pęczki, tylko pojedyncze cebulki)</p><p>- chili (brałam strączek czerwonego)</p><p>- 2 łyżki kaparów</p><p>- 3 gałązki natki</p><p>- zioła prowansalskie</p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>Cytryny parzymy wrzątkiem, po wysuszeniu z jednej ocieramy skórkę na drobnej tarce, resztę cytryn przekrawamy w poprzek na pół i wydrążamy. Miąższ z 1 - 2 cytryn (zależnie od wielkości) drobno siekamy. Dymkę po umyciu i osuszeniu, drobno siekamy wraz ze szczypiorem. Siekamy również łyżkę kaparów. Chili przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy pestki, połowę straczka kroimy w paseczki, a drugą siekamy. Natkę, myjemy i pon osuszeniu siekamy drobno 2 gałązki. </p><p>Tuńczyka osączamy, mieszamy z twarogiem, połowa dymki, posiekanym chili, kaparami, natką oraz miąższem cytryn. Dodajemy majonez, łyżeczkę ziół prowansalskich i skórkę z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, starannie mieszamy.</p><p>Cytryny napełniamy pastą tuńczykową i układamy na półmisku. Posypujemy resztą dymki oraz kaparów, ozdabiamy chili i natką.</p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1518107, member: 10341"] Robiłam już je 2 razy, bardzo mi smakują i uważam, że są doskonałe na świąteczne śniadanie. Rzecz w tym, że nie wiedziałam, gdzie je wpisać ( i dalej nie wiem). W razie wpadki, poproszę o pomoc moderatorki. A danie warto zrobić, bo i smaczne, i świetnie udekoruje stół. Przepis pochodzi z broszurki "Wielkanoc" wydanej przez "Fakt" i Winiary. [B]Składniki [/B]- 5 cytryn - 2 puszki tuńczyka w oleju - 10 dkg twarogu (biorę półtłusty) - 1/2 szklanki majonezu - 2 dymki ze szczypiorem (nie pęczki, tylko pojedyncze cebulki) - chili (brałam strączek czerwonego) - 2 łyżki kaparów - 3 gałązki natki - zioła prowansalskie - sól, pieprz Cytryny parzymy wrzątkiem, po wysuszeniu z jednej ocieramy skórkę na drobnej tarce, resztę cytryn przekrawamy w poprzek na pół i wydrążamy. Miąższ z 1 - 2 cytryn (zależnie od wielkości) drobno siekamy. Dymkę po umyciu i osuszeniu, drobno siekamy wraz ze szczypiorem. Siekamy również łyżkę kaparów. Chili przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy pestki, połowę straczka kroimy w paseczki, a drugą siekamy. Natkę, myjemy i pon osuszeniu siekamy drobno 2 gałązki. Tuńczyka osączamy, mieszamy z twarogiem, połowa dymki, posiekanym chili, kaparami, natką oraz miąższem cytryn. Dodajemy majonez, łyżeczkę ziół prowansalskich i skórkę z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, starannie mieszamy. Cytryny napełniamy pastą tuńczykową i układamy na półmisku. Posypujemy resztą dymki oraz kaparów, ozdabiamy chili i natką. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Cytryny faszerowane tuńczykiem
Bottom