Czarodziejskie szyszki
ok. 50-60 g ryżu preparowanego
30 dag krówek (albo po 15 dag krówek i toffi albo inne proporcje, jak kto lubi)
15 dag masła
1 łyżka kakao lub kawy rozpuszczalnej
Na suchej patelni lekko zrumienić ryż cały czas mieszając.
Roztopić w rondelku cukierki, masło i kakao, połączyć z rumianym ryżem i szybko wymieszać.
Ciepłą masę nakładać łyżeczką na talerz, po przestygnięciu można uformować dłońmi szyszki.
Przepis pochodzi z książki Marii Kownackiej "Wesołe przedszkole".
ok. 50-60 g ryżu preparowanego
30 dag krówek (albo po 15 dag krówek i toffi albo inne proporcje, jak kto lubi)
15 dag masła
1 łyżka kakao lub kawy rozpuszczalnej
Na suchej patelni lekko zrumienić ryż cały czas mieszając.
Roztopić w rondelku cukierki, masło i kakao, połączyć z rumianym ryżem i szybko wymieszać.
Ciepłą masę nakładać łyżeczką na talerz, po przestygnięciu można uformować dłońmi szyszki.
Przepis pochodzi z książki Marii Kownackiej "Wesołe przedszkole".