CZAROWNA PAPRYKA
2 czerwone papryki
2 zielone papryki
FARSZ:
• 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
• 2 pomidory
• 2 duże czerwone cebule
• 1 łyżka małych kaparów
• pół łyżeczki suszonego oregano
SOS:
• 2 łyżki soku z cytryny
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• sól
• pieprz czarny mielony
• pieprz czarny ziarnisty
Etapy przygotowania
1. Tuńczyka osączamy i dzielimy na kawałki. Umyte pomidory kroimy malutkie kawałeczki. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą w misce. Posypujemy je oregano.
2. Robimy sos: ubijamy mocno oliwę z oliwek, ocet i sok z cytryny. Przyprawiamy pikantnie pieprzem i solą, polewamy i mieszamy sałatkę.
3. Paprykę myjemy, kroimy na pół i oczyszczamy z pestek, osuszamy. Połówki papryki napełniamy farszem.
ŚWIETNA SPRAWA !!! POLECAM !!!
2 czerwone papryki
2 zielone papryki
FARSZ:
• 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
• 2 pomidory
• 2 duże czerwone cebule
• 1 łyżka małych kaparów
• pół łyżeczki suszonego oregano
SOS:
• 2 łyżki soku z cytryny
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• sól
• pieprz czarny mielony
• pieprz czarny ziarnisty
Etapy przygotowania
1. Tuńczyka osączamy i dzielimy na kawałki. Umyte pomidory kroimy malutkie kawałeczki. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą w misce. Posypujemy je oregano.
2. Robimy sos: ubijamy mocno oliwę z oliwek, ocet i sok z cytryny. Przyprawiamy pikantnie pieprzem i solą, polewamy i mieszamy sałatkę.
3. Paprykę myjemy, kroimy na pół i oczyszczamy z pestek, osuszamy. Połówki papryki napełniamy farszem.
ŚWIETNA SPRAWA !!! POLECAM !!!