Czekolada

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Czekolada

składniki
1/2 szklanki mleka
11/2 szklanki cukru
kostka margaryny
3 szklanki mleka w proszku
3 łyżki ciemnego kakao
ewentualnie bakalie, rum

sposób przygotowania
Mleko płynne zagotować z cukrem i margaryną. Kiedy całość będzie już jednolita, odstawić z ognia, wsypać mleko w proszku, kakao, rum i bakalie, szybko wymieszać.
Wyłożyć masę na płaską blaszkę (wielkość dowolna - im większa tym bardziej płaska będzie czekolada) i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Oj trudne jest czekanie, trudne.

i blok czekoladowy https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...light=blok+czek
Emeryt Hihihiii https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4...ighlight=emeryt
Krem do orzeszków z patelni.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy