- Wrz 23, 2008
- 17,694
- 97
- 48
Skorupki:
150 g czekolady gorzkiej
150 g czekolady mlecznej
Pędzelek
Foremki do lodu (nie za duże)
Ganache malinowy:
200 g czekolady białej
175 ml puree malinowego
50 ml śmietanki 30-36%
Łyżka cukru (w razie potrzeby)
Ganache:
Podgrzać puree malinowe ze śmietanką. Dodać czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Dokładnie schłodzić.
Skorupki:
Foremki zamrozić, pomalować czekoladą, schłodzić, znowu pomalować i znowu schłodzić.
Do skorupek nakładać ganache, uważając, żeby nie pobrudzić brzegów, bo denko się nie przyklei. Schłodzić.
Na wierzch nadzienia nakładać rozpuszczoną czekoladę (chłodną), dokładnie zaklejać wszystkie dziurki. Schłodzić.
Niestety miałam za duże foremki i do tego sztywne. Czekoladki nie chciały wyjść. Musiałam wyjadać nadzienie łyżeczką. A te co wyszły trochę się pokiereszowały. Ale jestem zła….. Tym bardziej, że w smaku są bossskie....
Ostatnią edycję dokonał moderator: