Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Czekoladowe babeczki Ainsley Harriota
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bjetris" data-source="post: 72218" data-attributes="member: 129"><p>Wróciłam do domu o wpół do dziewiętnastej, zrypana po tłumaczeniach finansowego bełkotu, włączyłam sobie dla relaksu BBC Prime i trafiłam na super-energetyzującego Ainsley Harriota, który oprócz tuzina innych wspaniałości, przygotował te babeczki. Ponieważ akurat miałam wszystkie składniki (no dobra, wysłałam dziecko na drugą strone ulicy do nocnego po czekoladę) skusiłam się na te proste, a pysznie wyglądające babeczki. I nie zawiodłam się.</p><p></p><p>BABECZKI AINSLEY'A</p><p></p><p>185 g czekolady deserowej lub gorzkiej</p><p>185 g masła</p><p>3 całe jaja</p><p>3 żółtka</p><p>6 łyżek cukru</p><p>3 łyżki mąki</p><p></p><p>Czekoladę rozdrobnić , wrzucić do miski razem z masłem pokrojonym w kostki i wstawić na garnek z gotującą wodą. Mieszać. W czasie kiedy czekolada i masło się rozpuszczają, nagrzać piecyk do 180 st (Ainsley nie mówił do ilu, ale wykombinowałam, że jak do babki). Jajka i zółtka ubić z cukrem na bezę. Dodać roztopioną czekoladę i lekko wymieszać mikserem. Dodać mąkę. Lekko miesznąć. Wysmarować foremki masłem (Ainsley miał karbowane do babeczek, ja miałam dwie formy do muffinów - w sumie 12 sztuk), nałożyć ciasto. Piec 6 minut (ja piekłam 10). Ślicznie podrosły. Roboty na całe 15 minut, a jaka pycha. Jak brownies trochę, ale leciutkie i puszyste. Ainsley podawał z creme fraische, ja posypałam cukrem pudrem, a jutro będą z bitą śmietaną. Mega szybka i prosta pychotka. Dzieci z wdzięczności udostępniły mi komputer</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bjetris, post: 72218, member: 129"] Wróciłam do domu o wpół do dziewiętnastej, zrypana po tłumaczeniach finansowego bełkotu, włączyłam sobie dla relaksu BBC Prime i trafiłam na super-energetyzującego Ainsley Harriota, który oprócz tuzina innych wspaniałości, przygotował te babeczki. Ponieważ akurat miałam wszystkie składniki (no dobra, wysłałam dziecko na drugą strone ulicy do nocnego po czekoladę) skusiłam się na te proste, a pysznie wyglądające babeczki. I nie zawiodłam się. BABECZKI AINSLEY'A 185 g czekolady deserowej lub gorzkiej 185 g masła 3 całe jaja 3 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki Czekoladę rozdrobnić , wrzucić do miski razem z masłem pokrojonym w kostki i wstawić na garnek z gotującą wodą. Mieszać. W czasie kiedy czekolada i masło się rozpuszczają, nagrzać piecyk do 180 st (Ainsley nie mówił do ilu, ale wykombinowałam, że jak do babki). Jajka i zółtka ubić z cukrem na bezę. Dodać roztopioną czekoladę i lekko wymieszać mikserem. Dodać mąkę. Lekko miesznąć. Wysmarować foremki masłem (Ainsley miał karbowane do babeczek, ja miałam dwie formy do muffinów - w sumie 12 sztuk), nałożyć ciasto. Piec 6 minut (ja piekłam 10). Ślicznie podrosły. Roboty na całe 15 minut, a jaka pycha. Jak brownies trochę, ale leciutkie i puszyste. Ainsley podawał z creme fraische, ja posypałam cukrem pudrem, a jutro będą z bitą śmietaną. Mega szybka i prosta pychotka. Dzieci z wdzięczności udostępniły mi komputer [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Czekoladowe babeczki Ainsley Harriota
Bottom