Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Czekoladowe kulki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 786173" data-attributes="member: 10341"><p>Robiłam je od bardzo dawna, kiedy jeszcze w Polsce Burdę można było kupić tylko w języku niemieckim. Dziś wykorzystuję przepis z Burdy w języku polskim wydaną przez Agencję Muza. Mogę też kupić w każdym sklepie potrzebne mi składniki, a nie &quot;zdobywać&quot; je spod lady. Robienie kulek jest bardzo proste, a wyglądają i smakują doskonale. Bardzo efektownie prezentują się w szklanym pojemniczku lub np. kryształowym koszyczku.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>20 dkg migdałów</p><p>20 dkg polewy czekoladowej</p><p>10 dkg cukru pudru</p><p>2 surowe żółtka</p><p>1 likierowy kieliszek rumu</p><p>do obtoczenia: wiórki kokosowe, kakao, wiórki lub tarta czekolada</p><p></p><p>Nieobrane migdały i polewę czekoladową zemleć w maszynce do migdałów. Otrzymaną masę mieszamy z cukrem pudrem, żółtkami i rumem. Kiedy masa jest doskonale wyrobiona formujemy kulki o średnicy 2 cm i obtaczamy część w wiórkach kokosowych, część w kakao, a część w czekoladzie. Podajemy je do świątecznej popołudniowej kawy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 786173, member: 10341"] Robiłam je od bardzo dawna, kiedy jeszcze w Polsce Burdę można było kupić tylko w języku niemieckim. Dziś wykorzystuję przepis z Burdy w języku polskim wydaną przez Agencję Muza. Mogę też kupić w każdym sklepie potrzebne mi składniki, a nie "zdobywać" je spod lady. Robienie kulek jest bardzo proste, a wyglądają i smakują doskonale. Bardzo efektownie prezentują się w szklanym pojemniczku lub np. kryształowym koszyczku. [B]Składniki[/B] 20 dkg migdałów 20 dkg polewy czekoladowej 10 dkg cukru pudru 2 surowe żółtka 1 likierowy kieliszek rumu do obtoczenia: wiórki kokosowe, kakao, wiórki lub tarta czekolada Nieobrane migdały i polewę czekoladową zemleć w maszynce do migdałów. Otrzymaną masę mieszamy z cukrem pudrem, żółtkami i rumem. Kiedy masa jest doskonale wyrobiona formujemy kulki o średnicy 2 cm i obtaczamy część w wiórkach kokosowych, część w kakao, a część w czekoladzie. Podajemy je do świątecznej popołudniowej kawy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Czekoladowe kulki
Top
Bottom