Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Czekoladowo - bakaliowy opychacz
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 847283" data-attributes="member: 14959"><p>Składniki:</p><p>300 g migdałów - zmielić </p><p>300 g orzechów grubozmielonych</p><p>200 g gorzkiej czekolady - zmielić</p><p>300 g czekolady deserowej - połamac na kawałki różnej wielkości</p><p>3 łyżki gorzkiego kakao</p><p>kostka masła</p><p>100 g cukru</p><p>8 jajek</p><p>sól</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przygotować małą tortownicę lub formę do combra, czy keksówkę.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, </p><p>dodawać po jednym żółtku. </p><p></p><p>Jak będzie gładkie, dodać kakao, czekoladę, orzechy i migdały, sól. </p><p></p><p>Dodać ubitą pianę, delikatnie zamieszać. </p><p></p><p>Piec około godziny. </p><p>Na koniec sprawdzić patyczkiem w kilku miejscach czy jest suche (jeśli trafi się na czekoladę, to będzie mokry patyk), jeśli ciasto jest jeszcze klejące, to potr zymać dłużej w piekarniku. Wystudzić.</p><p></p><p></p><p></p><p>Poł tabliczki gorzkiej czekolady i pół tabliczki deserowej roztopić z 1/3 kostki masła, dodać 4 łyżki mlleka, pół łyżki wody, kakao, pół szkl. cukru. Dodać 4 łyżki mleka w proszku. Wszystko lekko podgrzać mieszając rózgą. </p><p>Lekko ostudzić. </p><p>Oblać wystudzone ciasto, posypać pół tabliczki startej białej czekolady.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 847283, member: 14959"] Składniki: 300 g migdałów - zmielić 300 g orzechów grubozmielonych 200 g gorzkiej czekolady - zmielić 300 g czekolady deserowej - połamac na kawałki różnej wielkości 3 łyżki gorzkiego kakao kostka masła 100 g cukru 8 jajek sól Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Przygotować małą tortownicę lub formę do combra, czy keksówkę. Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym żółtku. Jak będzie gładkie, dodać kakao, czekoladę, orzechy i migdały, sól. Dodać ubitą pianę, delikatnie zamieszać. Piec około godziny. Na koniec sprawdzić patyczkiem w kilku miejscach czy jest suche (jeśli trafi się na czekoladę, to będzie mokry patyk), jeśli ciasto jest jeszcze klejące, to potr zymać dłużej w piekarniku. Wystudzić. Poł tabliczki gorzkiej czekolady i pół tabliczki deserowej roztopić z 1/3 kostki masła, dodać 4 łyżki mlleka, pół łyżki wody, kakao, pół szkl. cukru. Dodać 4 łyżki mleka w proszku. Wszystko lekko podgrzać mieszając rózgą. Lekko ostudzić. Oblać wystudzone ciasto, posypać pół tabliczki startej białej czekolady. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Czekoladowo - bakaliowy opychacz
Top
Bottom