Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Czekoladowo-migdałowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 917721" data-attributes="member: 4258"><p>Widziałam takie w necie. Ale proporcje i składniki ustaliłam sobie sama</p><p></p><p>[ATTACH=full]47433[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>* 200 g gorzkiej czekolady</p><p>* 170 g masła ( tyle ma teraz kostka masła !)</p><p>* 4 małe jajka</p><p>* 90 g cukru</p><p>* 80 g mąki</p><p>* 80 g mielonych migdałów</p><p>* 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( w proszku)</p><p>* 1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p><em><strong>Polewa czekoladowa:</strong></em></p><p></p><p>* 100 g gorzkiej czekolady</p><p>* 4 łyżki śmietany kremówki</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Piekarnik nagrzać do <strong>150 stopn</strong>i ( u mnie 130 - termoobieg)</p><p>Foremkę <strong>20x25</strong> cm wyłożyć papierem do pieczenia</p><p>Czekoladę i masło rozpuścić razem, w kąpieli wodnej. Przestudzić.</p><p>Jajka ubić z cukrem na gęstą i bardzo puszystą masę. Trwa to dość długo. Mąkę wymieszać z sypką kawą i proszkiem do pieczenia. Przesiać do ubitej masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Teraz stopniowo dodajemy migdały i ponownie delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem i znów delikatnie mieszamy. </p><p>Ciasto wlewamy do przygotowanej foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. </p><p>Pieczemy ok. 30 - 35 minut</p><p>Wystudzić.</p><p>Po przestudzeniu, na wierzch ciasta dajemy polewę wykonaną z czekolady i śmietanki - rozpuszczonych razem w kąpieli wodnej lub własną, ulubioną polewą</p><p></p><p>Ja pokroiłam swoje ciasto na kwadraty o boku 5x5 cm. </p><p></p><p>[ATTACH=full]47432[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 917721, member: 4258"] Widziałam takie w necie. Ale proporcje i składniki ustaliłam sobie sama [ATTACH=full]47433[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] * 200 g gorzkiej czekolady * 170 g masła ( tyle ma teraz kostka masła !) * 4 małe jajka * 90 g cukru * 80 g mąki * 80 g mielonych migdałów * 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( w proszku) * 1 łyżeczka proszku do pieczenia [I][B]Polewa czekoladowa:[/B][/I] * 100 g gorzkiej czekolady * 4 łyżki śmietany kremówki Wykonanie: Piekarnik nagrzać do [B]150 stopn[/B]i ( u mnie 130 - termoobieg) Foremkę [B]20x25[/B] cm wyłożyć papierem do pieczenia Czekoladę i masło rozpuścić razem, w kąpieli wodnej. Przestudzić. Jajka ubić z cukrem na gęstą i bardzo puszystą masę. Trwa to dość długo. Mąkę wymieszać z sypką kawą i proszkiem do pieczenia. Przesiać do ubitej masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Teraz stopniowo dodajemy migdały i ponownie delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem i znów delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do przygotowanej foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 - 35 minut Wystudzić. Po przestudzeniu, na wierzch ciasta dajemy polewę wykonaną z czekolady i śmietanki - rozpuszczonych razem w kąpieli wodnej lub własną, ulubioną polewą Ja pokroiłam swoje ciasto na kwadraty o boku 5x5 cm. [ATTACH=full]47432[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Czekoladowo-migdałowe
Bottom