Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Czekoladowy deser na ciepło - Fondant au Chocolat
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 1253917" data-attributes="member: 9634"><p>Przepis ze strony Thermomix</p><p></p><p>Czas całkowity: 20 min, Czas przygotowania: 5 min</p><p></p><p>Składniki na 6 porcji:</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">180 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na </li> <li data-xf-list-type="ul">kawałki</li> <li data-xf-list-type="ul">180 g masła, pokrojonego na kawałki</li> <li data-xf-list-type="ul">2 żółtka </li> <li data-xf-list-type="ul">2 jajka </li> <li data-xf-list-type="ul">75 g cukru </li> <li data-xf-list-type="ul">40 g mąki</li> </ul><p></p><p>Sposób przygotowania</p><p></p><p>1. Rozgrzać piekarnik do temp. 230°C.</p><p>2. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 8.</p><p>3. Dodać masło, roztopić 2 min 30 s-3 min/60°C/obr. 2. Przelać do innego naczynia.</p><p>4. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, jajka i cukier, wymieszać 1 min/obr. 4.</p><p>5. Dodać mąkę, wymieszać 10 s/obr. 3.</p><p>6. Dodać roztopioną czekoladę, wymieszać 20 s/obr. 3.</p><p>7. Masę przelać do 6 natłuszczonych foremek do sufletów lub foremek na muffinki. Piec 10 minut (230°C).</p><p>8. Deser przełożyć na talerzyki i serwować bezpośrednio po upieczeniu. Środek ciastek powinien być delikatnie płynny.</p><p></p><p>Deser można podawać posypany cukrem pudrem lub polany sosem karmelowym lub waniliowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 1253917, member: 9634"] Przepis ze strony Thermomix Czas całkowity: 20 min, Czas przygotowania: 5 min Składniki na 6 porcji: [LIST][*]180 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na [*]kawałki [*]180 g masła, pokrojonego na kawałki [*]2 żółtka [*]2 jajka [*]75 g cukru [*]40 g mąki [/LIST] Sposób przygotowania 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 230°C. 2. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 5 s/obr. 8. 3. Dodać masło, roztopić 2 min 30 s-3 min/60°C/obr. 2. Przelać do innego naczynia. 4. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, jajka i cukier, wymieszać 1 min/obr. 4. 5. Dodać mąkę, wymieszać 10 s/obr. 3. 6. Dodać roztopioną czekoladę, wymieszać 20 s/obr. 3. 7. Masę przelać do 6 natłuszczonych foremek do sufletów lub foremek na muffinki. Piec 10 minut (230°C). 8. Deser przełożyć na talerzyki i serwować bezpośrednio po upieczeniu. Środek ciastek powinien być delikatnie płynny. Deser można podawać posypany cukrem pudrem lub polany sosem karmelowym lub waniliowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Czekoladowy deser na ciepło - Fondant au Chocolat
Top
Bottom