Czekoladowy krem daktylowy

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
daktyle
mleko (krowie lub roślinne)
gorzkie kakao

Daktyle zalać wrzątkiem na 5 minut, zlać wodę,
zmiksować żyrafą dodając mleko by lepiej się miksowało (około 1/2 szklanki)
dodać kakao, wymieszać.
Nie podaję proporcji, kakao można sypać tyle ile kto lubi
icon_biggrin.gif



daktyle2.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
10,624
2,494
113
Fajne, a z czym się to je?

Ja takich moczonych, miksowanych daktyli używam do słodzenia, np ciasta naleśnikowego, sera do nich, do sosu z owoców mrożonych, gofrów i wszędzie tam, gdzie potrzebuje coś dosłodzić.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
reniam_123 @ 12 Apr 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1571768Fajne, a z czym się to je?

Ja takich moczonych, miksowanych daktyli używam do słodzenia, np ciasta naleśnikowego, sera do nich, do sosu z owoców mrożonych, gofrów i wszędzie tam, gdzie potrzebuje coś dosłodzić.
tak jak nutellę, na kanapki, zrobiłam też pischingera z tym kremem i był przepyszny.


sionia @ 12 Apr 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1571775Ile mniej więcej trzeba daktyli na 1/2 szklanki mleka?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Robię podobnie też czasami. Potwierdzam, dobre - choc ja bardziej używam do ciast
icon_wink.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0