czereśnie marynowane

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Przepis z książki: Przetworyw gospodarstwie domowym" K. Pyszkowska:
1 kg czereśni
0,4 l wody
40 dag cukru
1/4 szkl. octu 10% lub łyżeczka kwasku cytynowego
szczypta soli
imbir
goździki
czereśnie z ogonkami, umyte, ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z cukrem i solą, dodać ocet. Do każdego słoika dodać mały kawałeczek imbiru i po jednym goździku. Napełnić słoje gorącą zalewą, zamknąć i wstawić do pasteryzacji na 20 minut.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy